неділя, 22 квітня 2012 16:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тарасюк розповів, як для Тимошенко зліпили новий "картковий будиночок"

Тарасюк розповів, як для Тимошенко зліпили новий "картковий будиночок"
Борис Тарасюк: Чергова справа проти Тимошенко розсипається на очах. Фото: segodnya.ua

Чергова справа проти Юлії Тимошенко - "картковий будинок", який розсипається на очах.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Народного Руху України, про це заявив народний депутат від фракції НУ-НС, лідер НРУ Борис Тарасюк, коментуючи справу про борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), яка розглядається в Харкові. 

Тарасюк, зокрема, відзначив, що попередній розгляд другої справи над Юлією Тимошенко показав що "цей процес також є політично вмотивованим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Тимошенко продовжиться під "травневі свята" 28 квітня

"Під час свого виступу представник звинувачення говорив не юридичними термінами, а політичними гаслами, наперед звинувачуючи Юлію Тимошенко. При цьому очевидним було елементарне незнання представником прокуратури своїх повноважень", – зауважив нардеп.

За його словами, ця справа не може бути підслідною Київському районному суду міста Харкова, оскільки це суперечить законодавству. Підслідність визначається за місцем скоєння злочину, якщо такий був. Згідно з матеріалами справи – це Дніпропетровськ. Тобто, суд може відбуватись, або в Києві або у Дніпропетровську, але не у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирок Тимошенко вже лежить в Адміністрації Януковича – Тарасюк

Крім того, на переконання Тарасюка, генеральний прокурор не міг своїм рішенням поновлювати справу, яка закрита і обґрунтованість закриття якої доведено Верховним судом України. 

"Можна зробити висновок, що вся ця справа шита білими нитками. Вона є просто "картковим будинком", який розсипається на очах. Але, очевидно, що суддя буде продовжувати ігнорувати незаперечні факти, представлені захистом, і буде виконувати ту роль, яку йому відведено Адміністрацією президента", – резюмував парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк розповів, як для Тимошенко зліпили новий "картковий будиночок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути