вівторок, 21 лютого 2012 15:23

Табачнику нагадали про російських царів, Валуєва та Сталіна

Табачнику нагадали про російських царів, Валуєва та Сталіна

"Нунсівець" В'ячеслав Кириленко сумнівається у тому, що у комітеті з питань освіти та науки знайдеться більшість для звільнення міністра освіти Дмитра Табачника.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я є автором щонайменше трьох постанов про звільнення Табачника. Першу вніс на наступний день після  його призначення  указом президента. Жодного разу більшость не набиралася. Думаю, немає її і тепер. Особисто у мене давно питання не до Табачника, а до президента Януковича, який тримає його на цій посаді, не дивлячись ні на що. Вже третина уряду змінена, а Табачник, до якого є найбільше претензій з боку народу, стоїть непорушно", - зазначив депутат.

За словами Кириленка, у Табачника є певна недоторканість. "Вона походить із Росії. Чоловік працює на іншу державу. Дружба настільки сильна, що його не можна зняти, коли він уже відверто працює проти своєї країни", - зауважив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник позбавив школярів історії України - ЗМІ

Коментуючи намір міністра скоротити кількість уроків української мови, літератури та історії, "нунсівець" наголосив: "Табачник робить все  "обґрунтовано". Один із варіантів змінити навчальні плани полягає в тому, що у одних предметів час трохи відбирається, а іншим додається. Серед перших – українська мова, література та історія України. Це удар по якості і кількості викладання предметів, які повинні формувати у дитини уяву про свою мову, історію та свою країну, як незалежну та найважливішу в житті. Табачник на своїй посаді хоче сформувати покоління людей, які не знають свого роду. Але йому це не вдасться. Не він перший. До нього були російські царі, Валуєви, Сталіни та інші. Але нікому не вдалося знищити українську мову і, тим більше, український народ".

Зараз ви читаєте новину «Табачнику нагадали про російських царів, Валуєва та Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути