понеділок, 04 лютого 2013 17:07

"Свободівець" Левченко вважає, що вже може й не потрапити до парламенту

"Свободівець" Левченко вважає, що вже може й не потрапити до парламенту
Юрій Левченко: люди і так думають, що я депутат, звертаються по допомогу. Фото: 24tv.ua

"Свободівець" Юрій Левченко вже не вірить, що коли-небудь потрапить до парламенту. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Моя позиція була послідовною з самого початку, що не мають бути перевибори, а мали бути встановлені результати із самого початку згідно з протоколами з мокрими печатками із кожної дільниці. Я досі так вважаю, і завжди так вважав. Інша справа, коли мене поставили перед фактом і спитали чи буду я балотуватися, безперечно, я казав, що буду у будь-якому випадку це робити. Але це не заперечує той факт, що я завжди вважав, що слід було визнати результати цих виборів. Тому я, безумовно, підтримую рішення лідерів опозиції. Це логічно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація із проблемними округами вийшла із правового поля і повернути її туди буде важко" - Черненко

Левченко також додав, що тексту законопроекту не бачив.

"Я думаю, що це пов'язане із тим, що "регіонали" вирішили затягувати процес, вони не хочуть голосувати у Верховній Раді за проведення виборів, тих самих, за які вони виступали. Вони подають у Конституційний суд, а це є очевидним затягуванням. Відповідно, це є така реакція опозиції на це затягування, щоб все таки примусити владу укомплектувати конституційний склад парламенту. Щоб все ж таки якісь дії відбувалися. Так виходить, що в нас просто ця ситуація замовчується і відтягується у довгий ящик. А це — імпульс, який вплине на розвиток ситуації", - каже він.

Левченко вважає, що опозиція не подала цей законопроект раніше, адже була надто зайнята роботою у Раді.

"Перший місяць роботи парламенту — доволі рутинна робота, яка була насичена ще й  бійками, блокуванням трибуни і так далі. Я вважаю, їм було не до того, щоб думати які саме постанови щодо перевиборів вносити до Верховної Ради. А зараз є можливість оглянутися, подивитися що відбувається, оцінити ситуацію. Побачили опозиційні сили, що Парія регіонів затягує процес і вирішили активніше працювати", - каже він.

"Свободівець" не вірить у те, що результати виборів можуть визнати за результатами протоколів із мокрими печатками.

"Я особисто вважаю, що малоймовірно, що його приймуть, якщо Партія регіонів прийняла рішення затягувати процес, то вона вже буде робити це будь-яким методом. Якщо вони під час виборів, коли це легко було зробити, не скористалися такою можливістю і не визнали результати виборів за протоколами із мокрими печатками, то і сьогодні складно бачити мотивацію чого б вони зараз це зробили", - розмірковує Левченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція передумала проводити перевибори в проблемних округах

"Свободівець" запевнив, що має багато роботи і поза парламентом, адже він керівник аналітичної служби партії.

"Крім того є і робота на окрузі, адже хоча я і не депутат, на окрузі чогось думають, що я - депутат, дзвонять мені і просять допомогти у вирішенні проблем", - розповів він.

Левченко також сказав, що цілком можливо він "узагалі ніколи не потрапить до парламенту".

"Цілком можливо, що вони призначать перевибори за сім днів до закінчення цієї каденції. Варіантів дуже багато. Минулого року мене питали, я думав, що може у лютому, березні. А зараз не маю уявлення, нема що прогнозувати", - каже він.
Юрій Левченко балотувався на округ №223 у Києві. Результати виборів тут не визнали.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" Левченко вважає, що вже може й не потрапити до парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути