четвер, 26 липня 2012 09:44

"Свобода" протестуватиме проти приїзду патріарха Кирила біля адміністрації президента

"Свобода" протестуватиме проти приїзду патріарха Кирила біля адміністрації президента
Суд заборонив проводити "свободівцям" акцію 26 липня на вулиці Лаврській і 27-го на Європейській площі. Фото: svoboda.org.ua

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" має намір проводити в четвер акцію проти приїзду до Києва глави Російської православної церкви патріарха Кирила біля адміністрації президента.

Про це повідомив керівник Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

"Будемо проводити в 10.00 біля адміністрації президента", - сказав він.

За словами Іллєнка, заявку на проведення цієї акції біля Києво-Печерської Лаври ВО "Свобода" подала в Київську міськдержадміністрацію ближче до вечора в середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріархові Кирилу зараз не до України

КМДА звернулася до суду з позовом про "обмеження права громадян на мирні збори під час приїзду в Україну глави РПЦ". Як результат, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" проводити акції біля Києво-Печерської Лаври 26 липня і на Європейській площі 27 липня.

"Суд заборонив нам проводити акцію завтра на вулиці Лаврській і 27-го числа на Європейській площі. Причому суд не зміг знайти нормальної аргументації і послався на якусь норму радянського законодавства 70-х років, що необхідно було попередити про проведення акції не пізніше, ніж за 10 днів ", - повідомили в прес-службі партії.

У зв'язку з цим представники "Свободи" мають намір в четвер провести акцію біля будівлі адміністрації президента України. "Ми підемо до влади і запитаємо у неї, чому вона холуйства перед Кремлем", - сказав співрозмовник агентства.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" протестуватиме проти приїзду патріарха Кирила біля адміністрації президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути