понеділок, 22 квітня 2013 11:39

"Свобода": ПР причетна до проекту постанови польського сейму про визнання ОУН-УПА злочинцями

"Свобода": ПР причетна до проекту постанови польського сейму про визнання ОУН-УПА злочинцями
Юрій Сиротюк. Фото: nazarbo.blogspot.com

У партії "Свобода" критикують проект постанови сейму Польщі про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, котрі скоїли геноцид щодо поляків у 1939-1947 рр.., і вважають, що до появи цього документу причетна Партія регіонів.

"Цей проект не сприятиме досягненню порозуміння між нашими народами. Очевидно, шовіністично налаштовані щодо українців політичні кола в Польщі намагаються скористатися тим, що при владі в Україні перебувають відверті українофоби", - сказав народний депутат України Юрій Сиротюк від фракції "Свобода".

За його словами, в появі даного проекту постанови "чітко простежується рука Партії регіонів, яка внутрішню українську політичну боротьбу винесла на міжнародний рівень, що суттєво шкодить нашим національним інтересам".

"Ми вважаємо, що кожен народ, крім вшанування своїх героїв, з повагою має ставитися до такого ж права щодо героїв інших націй. Інакше наші сусіди винесуть на міжнародний рівень питання 30-річної україно-польської війни 1918-1948 рр.., в якій поляки були окупантами, здійснювали масові вбивства і переслідування. При цьому все відбувалося на українських етнічних землях", - також зазначив Сіротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Межигір'я", Янукович-письменник, генделики та Ургант - проти чого українці протестували минулого тижня

Як повідомлялося, 11 квітня в сеймі Польщі було зареєстровано проект постанови про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, які вчинили геноцид проти поляків у 1939-1947 рр..

Проектом пропонується визнати Організацію українських націоналістів (ОУН), Українську повстанську армію (УПА), СС "Галичина" і українську поліцію на німецькій службі злочинними організаціями. При цьому наголошується, що в цьому геноциді не звинувачують весь український народ, а лише вказані формування.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода": ПР причетна до проекту постанови польського сейму про визнання ОУН-УПА злочинцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути