пʼятниця, 23 вересня 2016 08:15

Світ попередили про російську загрозу для міжнародних авіаперевезень

Світ попередили про російську загрозу для міжнародних авіаперевезень
Фото: uapress.info

Російські служби створюють небезпеку для міжнародних перельотів над Чорним морем. Із території окупованого Криму втручаються в міжнародні аварійні частоти українських служб повітряного руху.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу в Раді Безпеки ООН, передає "Укрінформ".

"З незаконною окупацією Криму у квітні 2014 року Російська Федерація почала втручатися в міжнародні аварійні частоти служби повітряного руху, які обслуговуються Україною. Такі дії створюють серйозну загрозу для польотів в міжнародному повітряному просторі над відкритим морем і суперечать Чиказькій конвенції та її Додатків 15 і 11, а також відповідних положень ІКАО в цих питаннях", - повідомив Клімкін.

Порушивши резолюцію Генасамблеї ООН, Росія в односторонньому порядку перебрала на себе аеронавігаційні послуги в Сімферопольському районі польотної інформації, наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення щодо надання Україні летальної зброї залежить від Росії

Як відомо, напередодні палата представників Конгресу США одностайно схвалила закон про підтримку стабільності і демократії в Україні.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року Збройні сили Російської Федерації почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Світ попередили про російську загрозу для міжнародних авіаперевезень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути