четвер, 26 березня 2015 11:04

Сварки між олігархами вигідні тільки Путіну — політолог

Сварки між олігархами вигідні тільки Путіну  — політолог
ria.ru

Політолог Ігор Лосєв переконаний, що надалі влада не тиснутиме на інших олігархів.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Конфлікт Коломойського і Порошенка — це війна однієї групи олігархів проти інших. Порошенко досі залишається олігархом, розпорядником однієї з груп. Він так і не став президентом. З точку зору національних інтересів ці чвари нікому непотрібні, крім Путіна", — розповів експерт.

Він вважає, що відставка губернатора може мати негативні наслідки.

"Хто б що не казав, але Коломойський практично рік забезпечував стабільність на південному Сході. Багато грошей витрачав на добровольчі батальйони. З ним працювала продуктивна команда. Вона зуміла організувати і оборону області, і допомогу фронту. Коломойський — успішний менеджер, причому патріотичний, на відміну від Кернеса і Ахметова. Навіть Порошенко визнав, що Дніпропетровщина стала українським бастіоном. Завдяки цьому вдалось втримати і Запорізьку, і Одеську область. Тепер, боюсь, що весь наш південний фланг може обвалились, якщо розпочнеться наступ російських військ", — зазначив політолог.

Експерт сумнівається, що надалі тиснутимуть на інших багатіїв.

"На олігархів, які продавали країну, фінансували сепаратистів, не тиснутимуть. Не забиратимуть власність та активи у Ахметова, Єфремова, Пінчука, Фірташа, Новинського. Нинішня влада вважає їх соціально близькими. Ці олігархи не загрожують президенту і його оточенню", — резюмував він.

Лосєв додав, що не варто вести війну з олігархами під час війни.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко звільнив Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА. Відставці передував конфлікт держави та олігарха щодо впливу на "Укртранснафту" та "Укрнафту".

Зараз ви читаєте новину «Сварки між олігархами вигідні тільки Путіну — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути