середа, 05 жовтня 2016 13:00

Судді прагнуть зупинити реформу старої корумпованої системи - нардеп від "Народного фронту" Леонід Ємець

Своїми спробами зупинити судову реформу Верховний суд не лише порушує Конституцію, а й намагається залучити до цього злочину Конституційний суд. Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, народний депутат фракції "Народний фронт" Леонід Ємець, виступаючи з парламентської трибуни.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді ініціюватимуть розширення санкцій проти Росії

Він наголосив, що титанічна робота, спрямована на виконання вимог українського суспільства щодо боротьби з корупцією, яку виконала Верховна Рада, може закінчитись нічим, оскільки кілька днів тому Верховний суд звернувся до Конституційного суду з позовом про скасування судової реформи.

Леонід Ємець розкритикував тези Верховного суду, на підставі яких той вимагає скасувати очищення судів.

"Нагадаю, що в Конституції прямо записано, що саме закон визначає існування вищих спеціалізованих судів, і нагадаю Верховному суду, що лише один орган у цій країні має право приймати закони – парламент", - наголосив народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді масово оскаржують звільнення: третина за 6 днів

"Верховний суд прекрасно знає, що він іде на порушення Конституції, законів і хоче спонукати долучитися до цього злочину ще й Конституційний суд, який, на жаль, свого часу поверненням пенсій суддям, яких ми звільняли, продемонстрував, що є учасником кругової корупційної поруки суддів", - резюмував представник "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «Судді прагнуть зупинити реформу старої корумпованої системи - нардеп від "Народного фронту" Леонід Ємець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути