вівторок, 24 вересня 2013 14:23

Суд забов'язав Фаріон виплатити 20 тис. грн комуністу за "хамство і образи" - КПУ

Суд забов'язав Фаріон виплатити 20 тис. грн комуністу за "хамство і образи" - КПУ
Ірина Фаріон. Фото: obozrevatel.com

Народний депутат України з фракції "Свобода" Ірина Фаріон за рішенням суду повинна виплатити 20 тис.грн моральної шкоди та 2 тис. грн судових витрат своєму Запорізькому колезі - народному депутату України від Компартії Олександр Зубчевський.

Як доповідає прес-служба Запорізького обласного комітету Компартії України, 24 вересня 2013 Шевченківський районний суд Львова частково задовольнив позов народного депутата України Зубчевський до нардепа Ірині Фаріон.

"Суд визнав образливим слова Ірини Фаріон, які публічно пролунали на адресу Олександра Зубчевський. Крім цього, суд частково задовольнив моральну шкоду. Виходячи з рішення суду, Ірина Фаріон повинна виплатити Олександру Зубчевський 20 тис. грн моральної шкоди та 2 тис. грн судових витрат", - зазначає прес-служба.

За даними прес-служби Зубчевський задоволений рішенням суду і як раніше і заявляв, всі гроші, отримані від Фаріон, будуть перераховані на підтримку шкіл з російською мовою навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штурм, сльозогінний газ і "тітушки" - У Кам'янець-Подільський приїхала Фаріон

"З мого боку були представлені всі докази провини Ірини Фаріон, і оскаржувати їх її представнику в суді було складно. Тому суддя виніс абсолютно справедливе рішення. Нікому не дозволено ображати іншу людину незалежно від того, якою ти мовою говориш, яка в тебе національність і який колір шкіри. Нехай і не всю суму задоволено судом у якості морального збитку, але навіть та, яка надійде від "свободівки", послужить гарною підмогою для розвитку російськомовних шкіл. Можливо, Фаріон подаватиме апеляцію , але не раджу цього робити, оскільки її справа явно програшна. Нехай змириться і внесе 20 тис. грн на розвиток освіти в нашій країні", - підкреслив ображений комуніст.

Нагадаємо Зубчевський ще в березні подав до суду на Фаріон, вимагаючи стягнути з неї 100 тис. грн моральної шкоди за образи на його адресу, приклавши "численні докази хамства та образ". У разі задоволення позову судом , "вся сума, визначена в якості відшкодування моральної шкоди, буде направлена ??в російськомовні школи західної України і школи Запорізької області", - заявляв депутат.

Фаріон у свою чергу заявляла про намір подати до суду на Зубчевського, який відмовився говорити українською мовою під час засідання комітету з питань науки і освіти .

Зараз ви читаєте новину «Суд забов'язав Фаріон виплатити 20 тис. грн комуністу за "хамство і образи" - КПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути