пʼятниця, 20 вересня 2013 05:30

"Янукович розуміє: Тимошенко — як ядерна бомба"

"Янукович розуміє: Тимошенко — як ядерна бомба"

Екс-прем'єрка 52-річна Юлія Тимошенко вперше за півтора року дала інтерв'ю. Із харківської лікарні "Укрзалізниці", де лікується, письмово відповідала на запитання інтернет-видання "Українська правда".

Ключовою стратегією опозиції на майбутніх виборах є забезпечення максимального розпорошення голосів виборців Януковича, вважає Тимошенко. Із цією метою провідні опозиційні лідери повинні балотуватися кандидатами в президенти, а в другому турі підтримати того, хто вийде сам на сам із Віктором Януковичем.

— Не думаю, що таким чином Юлія Володимирівна залишає собі шанс на балотування, — вважає політолог 66-річний Михайло Погребинський. — Вона — не фантазерка. Розуміє, що не братиме участі у виборах. Тому пропонує сценарій, який не є вигідним для влади — іти в президенти трьом опозиційним лідерам. В опозиції немає шансу домовитися про єдиного кандидата в першому турі, бо така фігура відсутня. Чому Тягнибок та Фаріон мають агітувати за боксера Кличка? Це буде важко.

Тимошенко "програмує" опозицію, аби її лідери бодай публічно не конфліктували, каже 38-річний Тарас Березовець:

— Крім неї, консолідувати опозиціонерів не може ніхто. Остаточне слово у вирішенні будь-яких конфліктів усередині "Батьківщини" досі має тільки вона, — вважає політолог. — Раніше Юлія Володимирівна говорила про Януковича в нейтральному ключі — вітала курс на євроінтеграцію. Тепер розуміє: питання її звільнення залежить лише від президента. Він же не може його ухвалити. Тимошенко — як ядерна бомба: як тільки отримає відкритий доступ до журналістів, Януковичу доведеться скрутно.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович розуміє: Тимошенко — як ядерна бомба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

139

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути