середа, 27 квітня 2016 09:36

Суд Одеси дозволив масові акції на травневі свята

Суд Одеси дозволив масові акції на травневі свята

Одеський окружний адміністративний суд відмовився задовольнити позов мерії міста про заборону масових акцій на Куликовому полі в період з 1 по 10 травня.

Про це повідомила прес-служба суду.

Виконком вимагав заборонити в ці дні збори, демонстрації та інші мирні акції, присвячені пам'яті загиблих 2 травня, учасників антитерористичної операції.

Свої вимоги мерія Одеси пояснила тим, що проведення заходів несе загрозу безпеці громадян.

Однак суд не визнав ці доводи переконливими.

Єдина організація, яка мала намір в ці дні провести акцію там - це "Автомайдан-Одеса". В організації повідомили, що планують заходи з військово-патріотичного виховання молоді, де будуть використовувати піротехніку. Суд заборонив одеському "автомайдану" використовувати в своїй акції ММГ і піротехніку. Будь-яких інших обмежень Феміда не ввела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо всі ознаки розвалу країни" - Саакашвілі кличе Нацгвардію в Одесу

Нагадаємо, в Одесі в останні дні різко зросла напруженість між проросійськими і проукраїнськими активістами. Також увечері 25 квітня невідомі обстріляли з гранатомета будівлю банку, а через чотири години близько 20 осіб в масках напали на наметове містечко під будівлею Одеської міськради і побили людей, які проводили акцію "Одеса без Труханова".

2 травня 2014 року більшість загиблих в ході масових заворушень в Одесі померли під час пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі.

Проросійські активісти заявили про проведення 2 травня на Куликовому полі поминальної акції. "Правий сектор" та інші проукраїнські організації обіцяли не допустити цього.

Зараз ви читаєте новину «Суд Одеси дозволив масові акції на травневі свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути