вівторок, 04 жовтня 2016 11:03

Страйк під Радою: аграрії назвали головні вимоги
8

Парламент має прийняти законопроект №3851-1, який повертає стару систему оподаткування для аграріїв.

Про це під стінами Ради заявив голова Аграрної партії Віталій Скоцик. Сьогодні там розпочався Всеукраїнський страйк аграріїв "Повернемо гроші селу – нагодуємо країну!"

За його словами, у проекті бюджету на 2017 рік повільно зникає спрощена система оподаткування і спеціальний режим ПДВ. Внаслідок цього аграрний сектор втратив за минулий рік 20 млрд грн.

"Це призведе до того, що люди почнуть продавати землю і закривати підприємства. Вимагаємо, щоб до бюджету повернули ту систему оподаткування, яка працювала 17 років - до 1 січня 2015 року. Сьогодні тисячі людей вийшли на траси і площі міст не за себе, а за гідне життя для всього народу. Ми вимагаємо припинити податковий грабунок аграріїв, який спричиняє обвал виробництва і підвищення цін на продукти. Ця проблема стосується кожного українця і продовольчої безпеки країни. Підприємці, які виробляють продукти харчування – передусім м'ясо та молоко, працюють на межі банкрутства", – сказав Віталій Скоцик.

Учасники акції ухвалили резолюцію.

"Нинішній страйк - попереджувальний. Проте, якщо влада залишиться глухою, завтра станеться соціальний вибух. На вулиці вийдуть мільйони. Кожен байдужий до потреб народу чиновник відчує на собі гнів народу", - йдеться у документі.

Аграрії вимагають ухвалити законопроект 3851-1 щодо змін до Податкового кодексу для захисту прав платників податку на додану вартість.

Інші вимоги - продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення і повернення системи оподаткування аграрного сектору, яка діяла до 1 січня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочемо годувати людей і наповнювати бюджет" - аграрії проти зміни системи оподаткування

Політик наголосив, що потрібно продовжити мораторій на продаж землі.

"Якщо Верховна Рада ухвалить зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення з 1 січня 2017 року, зубожілий народ втратить свою основну цінність - землю. Ми цього допустити не повинні", - зауважив політик.

Раніше Аграрна партія анонсувала проведення всеукраїнського страйку аграріїв. У Києві та областях люди виходять на протести проти податкової політики та зростання цін на продукти.

Зараз ви читаєте новину «Страйк під Радою: аграрії назвали головні вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути