вівторок, 07 червня 2016 09:16

Стали відомі кандидати в члени ЦВК від Порошенка (оновлено)

Стали відомі кандидати в члени ЦВК від Порошенка (оновлено)
unian.net

У Верховній Раді з'явився президентський проект постанови про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії.

Документ зареєстрований на сайті парламенту.

Також президент вніс проект постанови про звільнення попередніх членів ЦВК.

На посади членів ЦВК Порошенко пропонує кандидатури заступника міністра освіти і науки - керівника апарату Міністерства освіти і науки Романа Греби, директора департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС Михайла Вербенського, заступника голови секретаріату парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя Ольги Желтової.

Серед інших кандидатів - юрисконсульт Світлана Кустова, суддя Алла Басалаєва, адвокат Олег Конопольский, нотаріус, доцент кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету ім.Шевченка Ольга Лотюк, нотаріуса, екс-заступник міністра Кабміну Надія Синиця та завідувач відділом моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента Віталій Плукар.

Також президент вніс запропоновану парламентською фракцією "Народний фронт" кандидатуру викладача Києво-Могилянської академії Леонтія Шипілова і запропоновану фракцією "Самопоміч" - громадського активіста, екс-заступник голови правління Комітету виборців Євгена Радченка.

Однак президент не подав ще одного кандидата.

Іншою постановою Порошенко пропонує звільнити членів ЦВК: Тамару Астахову, Юрія Данилевського, Ігоря Жиденка, Тетяну Лукаш, Андрія Магеру, Броніслава Райковського, Михайла Охендовського, Броніслава Райковського, Жанну Усенко-Чорну, Олександра Чупахіна, Юлію Швець, Олександра Шелестова та Валерія Шелудька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК може оновитися у вересні

Нагадаємо, 3 червня президент Петро Порошенко заявив, що вніс до парламенту кандидатури на посади членів ЦВК.

Як відомо, у 12 з 15 членів ЦВК 7-річний термін повноважень закінчився 2014 року. Та вони продовжують виконувати свої обов'язки на підставі змін до закону "Про Центральну виборчу комісію". Їх ухвалили для забезпечення неперервності виборчого процесу під час президентської кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі кандидати в члени ЦВК від Порошенка (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути