четвер, 02 серпня 2012 13:42

Список від УП "Собор" абсолютно не типовий для української політики - Палій

Список  від УП "Собор" абсолютно не типовий для української політики - Палій
Олександр Палій також іде у політику. Фото: podrobnosti.ua

Із 201 політичної сили  лише одна вирішила стати майданчиком, який залучить до себе  людей із громадянського суспільства.

Про це під час презентації списку Української платформи "Собор", вільного від політиків - "Громадські авторитети проти "авторитетів", сказав історик і політолог Олександр Палій.

"Політики розуміють, що їхнього власного авторитету вже не досить. Вони настільки дискредитовані, що робити з цим нічого. Чим відрізняється оцей проект?  Люди які заробляли роками чи десятиліттями свій авторитет, ці люди намагаються сформувати цю політику, цей порядок денний самі. Коло людей, яке формувалось і той спосіб, в який воно формувалось, абсолютно не типові для української політики.  Він колосально відрізняється від того, як відбувається формування виборчих списків  і так далі. По суті із 201 політичної сили  лише одна вирішила стати тим майданчиком, який залучить до себе  людей із громадянського суспільства. Чи є ця ідея перспективною? На моє переконання є, тому що  суспільство мусить відрезонувати. Чесним в нашій політиці бути дуже легко і перемагати дуже легко, тому що конкуренція вкрай низька", - сказав історик.

За словами Палія, зараз  йдуть переговори з дуже відомими людьми, які можуть долучитися до списку та піти по мажоритарці .

"Післязавтра пройде з'їзд, на якому буде ухвалена програма Української платформи "Собор". Головне завдання цієї програми - повернути зворотній зв'язок між суспільством та владою. У нас дуже сильне громадянське суспільство, але нас влада не слухає, жоден із 450 депутатів", - зауважив він.

Нагадаємо, сьогодні лідери УП "Собор" представили маніфест політичної сили, під яким підписалися 63 громадських діячі. Серед них письменники брати Капранови, Олег Романчук та Ірена Карпа, кобзар Тарас Компаніченко, музиканти сестри Тельнюк, дипломат Рауль Чілачава, економіст Віталій Мельничук, сценарист Леонід Капелюшний, політологи Ярослав Макітра, Станіслав Федорчук, Павло Жовніренко, історик Михайло Кірсенко ті інші.

Зараз ви читаєте новину «Список від УП "Собор" абсолютно не типовий для української політики - Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути