вівторок, 26 серпня 2014 16:47

Сьогодні у Мінську вирішується не тільки доля Донбасу - Порошенко

Сьогодні у Мінську вирішується не тільки доля Донбасу - Порошенко
Петро Порошенко. Фото: Reuters

Президент України Петро Порошенко висловив переконання, що сьогодні в Мінську вирішується не лише питання врегулювання ситуації в Луганській та Донецькій областях, але й доля всієї Європи.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті глави держави.

"Сьогодні в Мінську, безумовно, вирішується доля світу і доля Європи. Саме так я оцінюю потенціал нашої зустрічі. Ми повинні разом знайти єдино правильне рішення, від якого залежить мир на континенті", - сказав Порошенко під час виступу на зустрічі Україна-ЄС-"Євразійська трійка".

Президент висловив переконання, що ніхто з учасників зустрічі не ставить під сумнів незалежність України і право її народу самостійно визначати своє сьогодення і майбутнє.

"Ми нікому не нав'язуємо і не хочемо, щоб хтось нав'язував нам форму внутрішнього устрою або інтеграційного напряму зовнішнього розвитку. Український народ зробив свій вибір на користь унітарної, демократичної, європейської держави", - підкреслив він.

"Україна є відповідальним членом міжнародного співтовариства і вимагає поваги до свого суверенітету, територіальної цілісності і кордонів відповідно до загальноприйнятих норм міжнародного права", - також додав він.

Глава держави підкреслив, що мета його візиту до Мінська сьогодні - зробити все можливе, щоб припинити кровопролиття і дати можливість почати складний процес пошуку політичного компромісу.

Президент України подякував Президенту Білорусі Олександру Лукашенку за запрошення зустрітися і реалізувати домовленості. Глава української держави висловив окремі слова вдячності європейським представникам – Високому представнику ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон, Віце-президенту Європейської комісії - Європейському комісару з питань енергетики Гюнтеру Оттінгеру і Європейському комісару з питань торгівлі Карлу де Гухту - за відгук на ініціативу зустрічі та участь в ній.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні у Мінську вирішується не тільки доля Донбасу - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути