понеділок, 30 травня 2016 15:58

Скандальний олігарх Григоришин став громадянином України

Скандальний олігарх Григоришин став громадянином України
iamir.info

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин отримав українське громадянство. У нього вже є громадянства двох країн: Росії та Кіпру.

Про це повідомляє "Цензор.нет" посилаючись на власні джерела.

У державній міграційній службі зазначили, що не бачать причин відмовити Григоришину у наданні громадянства.

"У зв'язку із численними публікаціями та запитами представників ЗМІ Державна міграційна служба України інформує. Громадянин РФ та Республіки Кіпр Григоришин Костянтин Іванович звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про набуття громадянства України у спрощеному порядку за територіальним походженням. Відповідно до частини першої статті 8 Закону України "Про громадянство України", бо народився в Україні.

Положення статті 8 Закону "Про громадянство України" не містять підстав. Які б унеможливлювали набуття громадянства України за територіальним походженням. Отже, наявність будь-якого кримінального провадження на території України або наприклад, Російської Федерації стосовно особи не є підставою для відмови у прийнятті позитивного рішення про набуття особою громадянства України за територіальним походженням.", - йдеться у повідомленні Державної міграційної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Григоришин вимкнув світло українським військовим і телебаченню в зоні АТО

Як повідомлялося, російський олігарх подав документи на отримання українського громадянства. Депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук заявив, що отримання Григоришиним українського паспорта стане плювком в обличчя героям АТО, які захищали Україну без українського громадянства, тоді як Григоришин заробляв мільйони на корупційних оборудках в нашій країні.

У березні 2016-го Національна поліція України почала розслідування розтрати майна на $ 170 млн. менеджментом Сумського НВО ім. Фрунзе, що належить олігархові.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний олігарх Григоришин став громадянином України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути