понеділок, 15 лютого 2010 16:22

Сесія Тернопільської міськради тривала 30 секунд

Сесія Тернопільської міськради тривала 30 секунд

Четверо із 60 депутатів Тернопільської мерії зареєструвалося для роботи у 33-й сесії у понеділок, 15 лютого.

"Такої рекордно малої кількості присутніх у залі міських обранців я не пригадую узагалі, - заявив у коментарі Gazeta.ua секретар міськради Тарас Білан. – Я відкрив засідання о 10 годині ранку. За 30 секунд офіційно його закрив. Сесію визнали такою, що не відбулася".

Депутатів міської ради збирали з одною метою – переголосувати рішення про передачу Київському музею авіації літака МІГ-15, який розміщений при вході до парку Національного відродження у мікрорайоні "Східний". На попередній сесії 5 лютого депутати 33-ма голосами "за" прийняли рішення передати літак до столичного музею.

Цей випадок викликав резонанс у місті. Люди виступали проти того, щоб літак, який є одним із символів Тернополя, демонтували. Громадські організації почали збирати підписи проти демонтажу. Одним із аргументів наводили те, що рішення прийняли без погодження із тернополянами та без проведення громадських слухань.

9 лютого тернопільський міський голова Роман Заставний призупинив дію рішення про демонтаж літака та видав розпорядження про повторний розгляд цього питання на 33-ій сесії 15 лютого.

"Усі депутати були повідомлені про сьогоднішню сесію. Ті, що прийшли, не були представниками якоїсь однієї політичної сили. Отже, це не є ознакою якоїсь певної політичної позиції. Такий поворот подій означає тільки одне: депутати проти демонтажу пам"ятника. Тобто, усі згідні із тим, щоб літак залишався на своєму місці", - продовжує Білан.

Як повідомляють у прес-службі міської ради, на даний час розпорядженням міського голови дія прийнятого рішення "Про передачу літака МІГ-15" зупинена. Надалі ж, згідно з чинним законодавством, міський голова має право упродовж двох тижнів знову скликати сесію міської ради для повторного розгляду даного питання.

Зараз ви читаєте новину «Сесія Тернопільської міськради тривала 30 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути