середа, 18 травня 2016 10:05

Сесійний день розпочався зі вшанування пам'яті жертв геноциду кримських татар (онлайн)

Сесійний день розпочався зі вшанування пам'яті жертв геноциду кримських татар (онлайн)
Фото: ukr.media

Спікер парламенту Андрій Парубій відкрив ранкове засідання Верховної Ради.

У сесійній залі зареєструвалися 309 народних депутатів.

"Сьогодні минає 72 роки з дня введення в дію злочинного наказу Сталіна про виселення всього кримськотатарського населення Криму. Це вже визнано геноцидом мирного населення. Під час головної хвилі депортації 18-19 травня було виселено понад 180 тисяч осіб. Депортація мала катастрофічні наслідки для кримських татар. У місцях заслання від голоду, хвороб та виснаження загинули понад 30 тисяч. Російська окупація Криму знову повернула кримськотатарське населення в часи жорстоких утисків і переслідувань", - сказав Парубій.

Він наголосив, що разом українцям вдасться вигнати російського окупанта.

Голова Верховної Ради нагадав, що о 12-ій годині українці по всьому світу хвилиною мовчання відзначать день депортації кримських татар.

На порядку денному парламенту стоїть розгляд законопроектів, що стосуються житлової політики. Зокрема, планується доповнити закон про передачу уртожитків у власність територіальних громад та внести зміни до законодавчих актів щодо повернення власникам квартир багатоквартирного будинку та житлових приміщень у гуртожитках незаконно відчужених допоміжних приміщень.

Запланований розгляд законопроекту щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних текстових повідомлень. Пропонується скасувати податок на благодійні кошти, зібрані через смс-повідомлення. Зараз 45% від зібраної суми стягується як податок.

Також у першому читанні парламентарії планують розглянути проект закону про забезпечення дотримання правил в'їзду в Україну, включаючи тимчасово окуповану територію, та виїзду з неї.

О 15-ій заплановані парламентські слухання щодо реалізації антикорупційної політики України. У Верховній Раді очікують на голову Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Зараз ви читаєте новину «Сесійний день розпочався зі вшанування пам'яті жертв геноциду кримських татар (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути