субота, 19 квітня 2014 19:14

Сепаратисти покинуть захоплені будівлі, коли зникне Майдан - лідер "Донецької республіки"

Сепаратисти покинуть захоплені будівлі, коли зникне Майдан - лідер "Донецької республіки"
Денис Пушилін Фото: twitter.com

Поки не згорнуть свої намети демонстранти на Майдані у Києві, до тих пір проросійські активісти, які проголосили "Донецьку народну республіку", не залишатимуть захоплені ними адміністративні будівлі в Донецьку та інших містах області. Про це заявив співголова самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилін, повідомляє Русская служба ВВС.

У своїй заяві Пушилін звинуватив українську владу в невиконанні підписаними ними в Женеві домовленостей. За його словами, перш ніж говорити про компроміс, Київ "має звільнити захоплені будівлі, роззброїти незаконні формування - Нацгвардію та "Правий сектор", відпустити на свободу політичних в'язнів".

Також Пушилін прокоментував появу в Донецьку листівок, у яких євреїв зобов'язують пройти платну реєстрацію: "Це чистої води провокація".

"Там були листівки проти євреїв, протии підприємців, протии іноземних студентів. Зроблені непрофесійно. Там у підпису – "народний губернатор Пушилін". Але ні я себе так, ні мене хтось так ніколи не називав. Печатку виконано у фотошопі і вона не співпадає за розмірами з нашою. А текст написаний досить по-дурному, щоб до нього ставитися серйозно", - заявив Пушилін.

Нагадаэмо, у Донецьку з'явилися антисемітські листівки, які поширюються від імені самопроголошеної "Донецької народної республіки". Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд не допустить розпалювання міжнаціональної ворожнечі і вживатиме всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму і ксенофобії. Окрім того Служба безпеки України почала розслідувати факти поширення у Донецьку листівок провокаційного антисемітського характеру.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратисти покинуть захоплені будівлі, коли зникне Майдан - лідер "Донецької республіки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути