середа, 05 грудня 2012 14:09

"Ще ніколи так гостро не поставало питання довіри до опозиції" — Таран

"Ще ніколи так гостро не поставало питання довіри до опозиції" — Таран
Політолог запропонував кілька варіантів того, що можна зробити, аби українська політика стала якіснішою

2015 рік стане особливим для України, бо ще ніколи ставки для політиків не були такими високими. Про це під час підсумкового форуму громадського руху "Чесно" сказав політолог Сергій Таран.

"Ставки полягають не в тому, чи залишаться політики у владі, а в тому, чи позбудуться вони нажитого незаконним шляхом майна, а в деяких випадках навіть свободи. Крім того ще ніколи так гостро не поставало питання довіри до опозиції", - наголосив він.

Таран запропонував кілька варіантів того, що можна зробити, аби українська політика стала якіснішою.

"Є шлях, який полягає в тому, щоб почекати зміни поколінь. Та це у нас вже було. Але такий шлях дуже довгий і він безумовно не може бути єдиним. Другий варіант — змінювати закони. Якщо ми його приймаємо, то повинні лобіювати закони, які змінять якість української політики. Серед таких — закон про вибори, принципи фінансування політичних партій", - зауважив він.

На думку політолога, третім шляхом є обрання єдиного кандидата на президентських виборах для всієї України.

"За цією людиною повинен бути пакет реформ та довіра. Але питання, чи здатне українське суспільство об'єднатися навколо одного кандидата. І ще один шлях — піти до людей, які не орієнтуються у політиці, та пояснити їм реалії. У свій час його використовували у польській "Солідарності" та "Народному Русі". Але чи здатні ми вийти за межі Фейсбуку, перестати переконувати ті ж самі групи у тому, в чому всі і так переконані", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" радять "регіоналам" добровільно піти з влади

Таран також розповів, що є й п'ятий варіант — залишити все як є у політиці, і працювати над ініціативами у інших сферах життя. Утім щодо ефективності цього шляху у нього є великі сумніви.

Зараз ви читаєте новину «"Ще ніколи так гостро не поставало питання довіри до опозиції" — Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути