пʼятниця, 16 жовтня 2015 17:16

"Ще б відправили міністра культури" - експерт пояснив, чому США не прийняли делегацію Медведєва

"Ще б відправили міністра культури" - експерт пояснив, чому США не прийняли делегацію Медведєва
Фото: rbc.ru

14 жовтня США відмовились прийняти російську делегацію на чолі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим. Володимир Путін запропонував відправити їх до Вашингтона для вирішення питань пов'язаних із сирійською кризою. Так само Штати не захотіли відправляти свою делегацію у Москву.

"Між США та Росією - різні підходи і різні операції щодо вирішення конфлікту в Сирії, - говорить в коментарі Gazeta.ua політолог Георгій Чижов. - Тим більше, вони й не проводили там спільних операцій. Після того, як Володимир Путін зустрівся з Бараком Обамою у кулуарах ООН, як не намагалась російська інформаційна машина закамуфлювати цю ситуацію, але було зрозуміло, що американці не погодилися на те, що збирається робити Росія. При тому Росія вводила їх в оману. Публічно говорила, що цілями російської авіації є ІДІЛ. А по факту виявилося, що ні. Американці із самого початку виражали своє невдоволення. Тому головною причиною відмови приймати російську делегацію є незгода із діями Росії у Сирії в принципі. Якщо незгідні, то про що говорити?", - каже експерт.

Чижов також здивований, чому Москва вирішила направити у Штати саме Дмитра Медведєва.

"Відповідно до російської Конституції і практики - прем'єр не впливає на зовнішню політику. Більш того, в його прямому підпорядкуванні нема таких структур, які б могли впливати на неї навіть чисто теоретично. Всі вони - під президентом. Навіть МЗС, який входить в структуру уряду. Дуже дивний мав бути переговорник. Хоча за статусом він друга людина у країні, але насправді далекий від питань зовнішньої політики. З таким самим успіхом на переговори можна було відправити міністра культури. Тому або ж було якесь недопрацювання, коли російська сторона хотіла підкреслити високий статус делегації, відправляючи другу за значимістю людину в країні. Або це було зроблено спеціально, щоб продемонструвати зверхність й уявну вищість російської політики", - наголосив Чижов.

Зараз ви читаєте новину «"Ще б відправили міністра культури" - експерт пояснив, чому США не прийняли делегацію Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути