четвер, 27 листопада 2014 04:40

СБУ ліквідувала "конвертаційний центр", що фінансував антиукраїнські акції на Одещині

СБУ ліквідувала "конвертаційний центр", що фінансував антиукраїнські акції на Одещині
112.ua

Співробітники Служби безпеки України та Держслужби фінансового моніторингу України викрили й припинили діяльність конвертаційного центру, організатори якого відмивали гроші на проведення антиукраїнських акцій в Одеській області.

Про це у середу повідомили "Укрінформу" в прес-підрозділі Одеського УСБУ, уточнивши, що "протягом липня-листопада ц.р. злочинцями проконвертовано через цю фінасову оборудку понад 100 мільйонів гривень".

Встановлено, зокрема, особи "розробників та організаторів злочинної схеми, яка дозволяла ухилятися від податків, "відмивати" безготівкові кошти" підприємств металургійної та аграрної галузей та переводити їх у готівку через рахунки дев'яти фіктивних підприємств.

Задокументовано, що "у протиправних схемах брала участь ціла низка філій російських банків. При обшуках у фігурантів кримінального провадження виявлено паспорти та понад сто ксерокопій паспортів громадян України, від імені яких готівку знімали з банківських рахунків. Вилучено печатки фіктивних підприємств, чекові книжки та фінансово-господарську документацію, а також отримано документальні підтвердження про зняття кур'єром в одній з філій банку 5 мільйонів гривень готівкою", - зазначили в прес-підрозділі.

Організатори та співучасники злочину затримані, накладено арешт на 36 рахунків у банківських установах на загальну суму 22,8 мільйонів гривень.

"У рамках кримінального провадження за ознаками ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст.209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України здійснюються оперативно-слідчі дії", - йдеться в повідомленні УСБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ ліквідувала "конвертаційний центр", що фінансував антиукраїнські акції на Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути