неділя, 02 березня 2014 12:07

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

"Самоізоляція РФ почалася": Посли США та Канади покинули Москву

"Самоізоляція РФ почалася": Посли США та Канади покинули Москву
Посли США та Канади покинули Москву. Фото: wikimedia.org

Посли США і Канади покинули Москву, перервавши співпрацю з Російською Федерацією в рамках підготовки до саміту "Великої Вісімки".

Про це у своєму Twitter повідомив колишній глава Ради федерації РФ Михайло Касьянов.

"США і Канада припинили взаємодія з РФ в рамках G8, їх посли покинули Москву. Обама почав консультації в НАТО. Самоізоляція РФ почалася", - написав Касьянов.

Саміт "Великої Вісімки" повинен пройти 4-5 червня в Сочі.

Президент Росії Володимир Путін 1 березня вніс до Ради Федерації звернення про використання збройних сил РФ на території України "до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні". Причиною таких заходів в документі названо "екстраординарну ситуацію, що склалася на Україні, і загрозу життю громадян РФ і особового складу російського військового контингенту, який дислокується на території України". Напередодні ввечері 90 сенаторів одноголосно схвалили ініціативу Путіна.

Україна звернулася до США та інших постійних членів Ради Безпеки ООН, а також до керівництва НАТО з проханням про захист територіальної цілісності.

Президент США Барак Обама в телефонній розмові з Путіним заявив, що Росія "явно порушила суверенітет України", ввівши війська в Крим, і засудив військову інтервенцію. У разі, якщо влада РФ продовжать "порушувати міжнародне право в Україні", це призведе до зростання політичної і економічної ізоляції Росії на міжнародній арені, заявив президент США.

Зараз ви читаєте новину «"Самоізоляція РФ почалася": Посли США та Канади покинули Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути