понеділок, 22 серпня 2016 12:55

Саакашвілі цілеспрямовано знижує вартість ОПЗ - Щуріков

Саакашвілі цілеспрямовано знижує вартість ОПЗ -  Щуріков
dumskaya.net

Перший заступник директора Одеського припортового заводу Микола Щуріков заявив про цілеспрямоване зниження вартості ОПЗ головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Явно простежується цілеспрямована робота по зниженню вартості ОПЗ. Все це відбувається при активній участі реформатора Саакашвілі, який використовує НАБУ і САП", - пише Щурик.

Він зазначив, що НАБУ провело обшуки у справі ОПЗ і затримало його самого та голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому 14 липня 2016 року — "рівно за 4 дні, два з яких вихідні, до завершення подачі заявок".

Після чого, пише заступник директора Одеського припортового заводу, 18 липня, в день закінчення подачі заявок виявилося, що жодної заявки на участь у конкурсі не надійшло, про що повідомили у ФДМ.

При цьому Щуріков підкреслює, що напередодні обшуків НАБУ на ОПЗ і затримання топ-менеджменту підприємства, 13 липня, голова ФДМ Білоус заявляв, що купівлею ОПЗ на конкурсі серйозно цікавляться як мінімум сім компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі хоче контролювати Одеський припортовий завод

Крім цього, Щуріков повідомив, що в серпні 2015 року Кабінет міністрів і ФДМ вирішили скасувати стартовий продаж 5% акцій ОПЗ.

"Хоча продаж 5% дозволив би промацати ринок і зрозуміти реальну вартість ОПЗ. Цілком імовірно, що вона виявилася б набагато вищою за $500 млн. Але від цього чомусь відмовилися. Цікаво, що Саакашвілі ці зміни порадували", — пише заступник директора ОПЗ.

Після чого, як пише Щуріков, коли в листопаді 2015 року парламент намагався прийняти зміни щодо процесу приватизації, що дало б старт продажу ОПЗ, 19 листопада були озвучені перші безпідставні звинувачення з боку Саакашвілі у зловживаннях на ОПЗ, а 20 листопада вже Сакварелідзе (на той час керівник прокуратури в Одеській області) повідомив про обшуки на ОПЗ і розслідування факту злочинного заволодіння 4 млрд грн держкоштів.

"Весь грудень 2015 року Саакашвілі і Сакварелідзе активно продовжують нагнітати ситуацію фантастичними заявами про корупцію та розтрату, а так само радіти, що вдалося зберегти ОПЗ в держвласності", — зазначає Микола Щуріков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі перекладає відповідальність за свої поразки на інших

При цьому він підкреслює, що протягом всієї підготовки підприємства до приватизації "Саакашвілі не заспокоювався, а кількість звинувачень з його боку лише збільшувалася".

Так, після невдалого конкурсу з продажу ОПЗ, 19 серпня глава ФДМ Ігор Білоус заявив, що повторний аукціон з продажу ОПЗ може відбутися в кінці вересня або на початку жовтня. До того ж, за словами Білоуса, стартова ціна ОПЗ може бути знижена майже в два рази.

Щуріков додав, що "залишилося тільки дізнатися ім'я щасливого покупця ОПЗ, який придбає завод на 50% дешевше, а це $250 млн замість анонсованих $500 млн".

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі цілеспрямовано знижує вартість ОПЗ - Щуріков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути