Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2016 00:40

Саакашвілі хоче контролювати Одеський припортовий завод

За сфабрикованою проти керівництва Одеського припортового заводу справою стоїть голова тамтешньої облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі та його оточення — екс-прокурор Одещини Давід Сакварелідзе й Ґізо Уґлава — перший заступник директора Національного антикорупційного бюро України.

Про це журналістам 20 липня розповів перший заступник директора ОПЗ Микола Щуріков.

Його та голову наглядової ради заводу Сергія Перелому НАБУ затримало 14 липня. Звинуватило в розтраті 205 млн грн підприємства. Суд заарештував Перелому до 9 вересня та призначив 80 млн грн застави. Щурікова відпустили, бо не змогли оголосити підозру.

— Уґлава має ­практично ­безмежну владу й насправді є "сірим кардиналом" НАБУ. В обвинуваченні чітко видно, що документи супроводжував і запити робив він, — каже Щуріков. — Глава Одеської облдержадміністрації погрожував будь-якими шляхами посадити мене. Відповідно, бачу в цьому справу рук злочинної групи Саакашвілі, Сакварелідзе й Уґлави.

Перевірка Держфінінспекції не виявила зловживань. А експертиза НАБУ — фіктивна, зроблена якимось приватним експертом. Потім її передали Науково-дослідному інституту судових експертиз. Там шляхом маніпулювання цифрами зробили оцінку відповідності ринковій ціни газу. Це свідчить про замовний характер справи.

— Після зняття керівництва заводу, за законом, Саакашвілі як губернатор області отримає повний вплив на нього, — продовжує Микола Щуріков. — Або шантажуватиме керівників вищої ланки підприємства, які там залишаться. Або поставить свого директора. Все буде узгоджуватися з ним. Саакашвілі потрібно отримати доступ до заводу і впроваджувати там корупційні схеми.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі хоче контролювати Одеський припортовий завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути