неділя, 24 лютого 2013 10:36

Росія планує оновити основні види озброєнь на 70% - Путін

Росія планує оновити основні види озброєнь на 70% - Путін
Фото: ІТАР-ТАСС

Забезпечення надійної обороноздатності Росії є пріоритетом державної політики керівництва країни на тлі зростання нестабільності і конфліктів у світі. Про це заявив президент РФ Владімір Путін в Кремлі на концерті, присвяченому Дню захисника Вітчизни.

"Забезпечення надійної обороноздатності Росії - пріоритет нашої державної політики. Сучасний світ поки далекий, на жаль, від спокійного, безпечного розвитку. До давніх застарілих конфліктів додаються нові, не менш складні. Зростає нестабільність у величезних регіонах світу. І ми повинні бути готові до того, щоб у будь-який момент захистити нашу країну та її громадян, вміти прогнозувати ситуацію на перспективу і відповідно до неї розвивати свій військовий потенціал", - сказав Путін.

Він додав, що до 2020 року планується оновити основні види озброєння на 70 %. Вирішувати це завдання буде російський ОПК, в модернізацію якого, з його слів,  вкладаються "колосальні кошти".

"Кардинальні перетворення у військовій сфері - це важкий і складний процес, але він давно назрів. Відкладати його - значить ставити під загрозу безпеку країни", - підкреслив глава держави.

Державна програма озброєння російської армії на 2011-2020 роки передбачає розвиток ядерних сил, космічної та протиповітряної оборони.

Нагадаємо, як повідомив глава українського оборонного відомства Павло Лебедєв, міністерство оборони Росії звернулося до міноборони України з проханням врегулювати митні процедури для Чорноморського флоту РФ, який планується переозброїти.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія планує оновити основні види озброєнь на 70% - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути