четвер, 21 лютого 2013 18:56

У Росію повезуть вишитий 3Д-портрет Путіна для популяризації України
8

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Авторка краваток для Ющенка і Януковича Тетяна Протчева повезе на виставку в Москву вишитий у стилі 3-Д портрет президента РФ Володимира Путіна.

Із 28 лютого по 3 березня 2013 року в Москві відбудеться IX Міжнародна виставка-продаж "Формула Рукоділля", на якій і представлятиме свої роботи українська майстриня вишивки.

"Це у Сокольниках дуже відома і престижна виставка, куди приїжджають із різних країн, - розповідає Gazeta.ua майстриня. - Я в Україні вже виставляла свої роботи на "Формуле рукоделия", тепер їду в Росію. За дорогу плачу сама, а вони дають майданчики і людину, яка буде допомагати".

Нагадаємо, Тетяна Протчева винайшла новий напрямок мистецтва вишивки – "Сяюче мистецтво" (Glow art). Цей стиль вишивки уже занесено до "Книги рекордів України". Її образи Ісуса Христа, Тараса Шевченка, Леонардо да Вінчі, Гіппократа, Ейнштейна, Стіва Джобса, Енді Уорхола та інших світяться у темряві.

Вишивальниця зазначила, що російські гості були приємно вражені тим, що подібні експозиції дуже популярні в Україні, і люди їх відвідують, як мавзолей у Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяна Протчева вишила краватки для Ющенка і Януковича

"Вони побачили, що це привертає увагу в Україні, люди йдуть, як до мавзолею. Саме тому вирішили таке організувати в Росії. Зараз дуже багато виставок із рукоділля і люди туди не йдуть, бо просто не цікаво. А щоб такі новації представляли - це рідкість. Я вже їздила на одну російську виставку, де представляла музей, а зараз повезу свою "Живу галерею". Виставка триватиме 5 днів", - сказала Протчева.

Вона наголосила, що своїми роботами має на меті популяризувати Україну в Росії.

"У мене переважно українські мотиви, бо моя мета популяризувати нашу державу і через вишивку познайомити з культурою України. Адже в цій "Живій галереї" є портрети українських діячів. І завжди, коли я подорожую, вишиваю портрет видатної особи тієї країни, куди їду. До Москви я вишила портрет Путіна", - поділилася вишивальниця, додавши, що це було нелегко.

Українська майстриня вже експонувала свої роботи в Америці, Франції, Японії, Китаї, Шотландії, Ізраїлі, Бразилії та інших країнах, чим створювала позитивний імідж України.

Зараз ви читаєте новину «У Росію повезуть вишитий 3Д-портрет Путіна для популяризації України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі