четвер, 23 жовтня 2014 16:37

Росіянам порадили їсти не українські, а китайські овочі

Росіянам порадили їсти не українські, а китайські овочі
Фото: cookownfood.blogspot.com

Продовження Європарламентом торговельних преференцій для України до 2015 року є не перемогою, а допомогою. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Це рішення означає, що українські виробники можуть не просто продати свою продукцію, а й додатково заробити за рік близько мільярда євро. Це залежатиме від їхньої ефективності на європейському ринку. Такі гроші будуть зовсім не зайвими. У нас криза, економіка котиться донизу, маємо мінус вісім відсотків ВПП через те, що забрали Крим, а Донбас в економічному плані стоїть. Однак, не зважаючи на це, за січень-серпень цього року експорт нашої продукції до Євросоюзу зріс на 15 відсотків. Це при тому, що торговельні преференції почали діяти тільки з травня. Це дуже хороший результат. Зростання буде продовжуватися", - зазначив він.

За словами експерта, далі буде впровадження торговельної частини Угоди про асоціацію. "Можливо, це відбудеться з першого січня. Якщо Росія почне порушувати угоди про те, що вона не чинитиме проти України ніяких обмежувальних дій в торгівлі, може, й раніше. Але для нас європейський ринок набагато важливіший за російський. Хоча б тому, що він у вісім з половиною разів більший. Нехай Росія вже заборонила ввезення овочів та фруктів з України. Якщо їм так не подобається, хай їдять китайські. Ті лежать по п'ять років", - наголосив Палій.

Політолог вважає, що Європа також може допомогти Україні грошима та санкціями.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам порадили їсти не українські, а китайські овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути