вівторок, 06 жовтня 2015 15:56

Росія погодиться обміняти Савченко на Єрофеєва та Александрова - політолог

Росія погодиться обміняти Савченко на Єрофеєва та Александрова - політолог

 Україна повинна обміняти українську льотчицю Надію Савченко на російських спецназівців Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко. Він зауважив, що переговори мають відбуватися на рівні дипломатії.

"Україна зобов'язана рятувати Cавченко. Непотрібно очікувати справедливості від російського суду. Ми повинні запропонувати Росії обмін Савченко на російських ГРУшників Єрофеєва та Александрова. Бо життя української громадянки вартує більше будь-якого російського полковника", - каже експерт.

Небоженко вважає, що Росія погодиться на такий варіант. "Російська Федерація тимчасово — до весни - припиняє військові дії на Донбасі і їй потрібно підчищати свої хвости. Зокрема, мова йде про її військовослужбовців, які сидять в українських в'язницях. Тому Росія розглядатиме варіанти обміну", - каже експерт.

Нагадаємо, в Адміністрації президента заявили, що після зустрічі у Парижі Україна має стриманий оптимізм щодо вирішення питання по Савченко.

"У нас складається враження, що це питання все серйозніше і серйозніше сприймається російською стороною, і звідси в нас є обережний оптимізм, що рано чи пізно воно має бути вирішено" – сказав представник АП Єлісєєв.

Зараз ви читаєте новину «Росія погодиться обміняти Савченко на Єрофеєва та Александрова - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути