понеділок, 14 липня 2014 20:47

Росія погодилася допустити консула до української льотчиці

Росія погодилася допустити консула до української льотчиці
Фото: uapress.info

Глава адміністрації президента Росії Сергій Іванов пообіцяв забезпечити доступ українського консула до українського пілота Надії Савченко, яка була викрадена в Луганській області та вивезена до Росії.

Як повідомляє прес-служба президента України, питання незаконного утримування Савченко у в'язниці Воронежа було піднято в ході телефонної розмови глави МЗС Павла Клімкіна з міністрами закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєром та Франції Лораном Фабіусом, а також головою адміністрації президента Росії Сергієм Івановим.

"Серед іншого, було порушено питання незаконного утримування українського пілота Надії Савченко у в'язниці Воронежа і безпідставної відмови в допуску до неї українського консула. Глава адміністрації президента Росії пообіцяв розібратися і забезпечити доступ консула до Н.Савченко", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 31-річна льотчиця Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

8 липня вона виявилася в Росії в воронезькому СІЗО. Як стверджують у Слідчому комітеті РФ, Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Обласний суд залишив її під вартою до 30 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Росія погодилася допустити консула до української льотчиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути