середа, 28 січня 2015 03:25

Російські політики, користуючись дипімунітетом, уникають візових санкцій - Геращенко

Російські політики, користуючись дипімунітетом, уникають візових санкцій - Геращенко
www.rbc.ua

Низка політиків російської делегації в ПАРЄ використовують свій дипломатичний імунітет для уникнення візових санкцій, які стосовно них ввів ЄС.

Про це в ефірі "5 каналу" заявила народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко, передає "Українська правда".

"У російську делегацію входить досить багато одіозних політиків, які потрапили під візові санкції Європейського Союзу. І вони, користуючись своїм дипломатичним імунітетом через те, що вони увійшли в російську делегацію в Парламентській асамблеї, таким чином мають шанс відвідувати таку "ненависну" їм Європу", - сказала вона.

Геращенко нагадала, що в делегацію РФ увійшов спікер Держдуми Сергій Наришкін.

"Що цікаво, і пан Наришкін, й інші одіозні російські політики користуються своїм дипломатичним правом роз'їжджати по Європі всупереч візовим санкціям. Водночас Росія плює на дипломатичні норми і не відпускає Надію Савченко, у якої такий же дипломатичний імунітет в ПАРЄ, не відпускає з російської в'язниці", - пояснила вона.

За словами українського політика, російська делегація використовує майданчик ПАРЄ для пропаганди. Вона нагадала, що у вівторок в ПАРЄ розглядалася резолюція про гуманітарну ситуацію в Україні.

Водночас Геращенко підкреслила, що ключовим днем в роботі ПАРЄ буде середа - на 28 січня намічені дебати щодо майбутнього російської делегації в цій організації.

"Ми займаємо жорстку позицію, що ПАРЄ повинна бути солідарна з Україною не лише на словах, в резолюції, в якій засуджує Росію, але і через санкції, через тиск на країну", - заявила вона.

Зараз ви читаєте новину «Російські політики, користуючись дипімунітетом, уникають візових санкцій - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути