пʼятниця, 29 серпня 2014 10:34

Російське вторгнення довело, що Україна почала перемагати - експерт

Російське вторгнення довело, що Україна почала перемагати - експерт
Фото: odessa-life.od.ua

Політолог Олександр Палій сподівається, що окрім словесної підтримки у війні із Росією, США нададуть Україні озброєння. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Організація візиту Порошенка до Обами за 20 днів - це дуже швидко. Зазвичай лідери країн чекають значно довше. Було б важливо там отримати статус союзника США поза межами НАТО та запропонувати ідею двосторонньої роботи із Америкою. Ті держави, які мають такі угоди в галузі безпеки, захищені. У нас взагалі діє Хартія про стратегічне партнерство від 2008 року між США та Україною. Ключова теза там така: незалежність України - життєвий інтерес Америки. А він захищається в тому числі і зброєю. Тому треба нагадувати їм про це", - зазначив експерт.

Палій нагадав, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що Євросоюз підтримує Україну та обговорюватиме питання санкцій проти Росії. "Санкції - це дуже добре. Тому що вони витвережують так звану російську еліту. Якась частина оточення Путіна почне розуміти, що країну ведуть у глухий кут і треба щось робити. Однак для України все ж важливішою була жорстка сила. Тому перед США та НАТО маємо ставити питання практичної допомоги. Найкраще було б поширити гарантії Альянсу у зоні антитерористичної операції", - наголосив політолог.

"Путін на все це звично відреагує - продовжуватиме надавати військову допомогу ополченцям на Донбасі. Без неї вони майже ніщо. Російське вторгнення довело, що Україна почала перемагати. Для того, щоб терористи не були остаточно знищені, Росія ввела сюди свої війська. Тепер Путін намагатиметься серйозно атакувати Україну або спробує заморозити ситуацію, щоб у нас лишався цей військовий конфлікт. Зараз Росія нагадує висловлювання: "На зло бабусі відморожу вуха". Вони хочуть нашкодити Україні, однак завдають не меншої шкоди самі собі", - додав Палій.

Зараз ви читаєте новину «Російське вторгнення довело, що Україна почала перемагати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути