середа, 27 березня 2013 18:44

Революційні події не можна призначити, але можна постійно підвищувати градус та революційну напругу - Мохник

Революційні події не можна призначити, але можна постійно підвищувати градус та революційну напругу - Мохник
Фото: tvi.ua

"Свобода" закликає киян вийти на вулицю 2 квітня і показати владі дулю, не зважаючи на насмішки громадських діячів з комплексом меншовартості. Про це у коментарі сказав нардеп від "Свободи" Андрій Мохник.

Так він прокоментував заяву громадського діяча Анатолія Велімовського про те, що опозиційні партії не ведуть роз'яснювальну роботу із киянами. То ж ті не вийдуть 2 квітня вимагати виборів у столиці.

"Свобода" весь час веде роз'яснювальну роботу з тих чи інших питань. Адже ми не є партією під вибори. На виборах ми лише інтенсифікуємо нашу роботу. Тому питання виборів у Києві ми підняли чи не перші після парламентських. Розуміли, що партія влади абсолютно не зацікавлена у проведенні виборів у столиці. Адже тут вони отримають повний нуль", - каже Мохник.

Він розповідає, що активісти-"свободівці" роздають у місті із наметів партії роз'яснювальні листівки.

"Ми також інформуємо наших членів, наших прихильників і всіх тих людей, контакти яких маємо. Завтра чи післязавтра будемо розклеювати плакати із закликами прийти. Дивно чути голоси активістів, які одразу розписуються у поразці та ще й кажуть, хто у цьому буде винен. Вони це роблять тому, що у багатьох із них є комплекс меншовартості. Для них герой - не той, хто протистояв "Беркуту" наприклад під Українським домом, і не давав йому вчинити антизаконні дії, а той, кого побили ногами, принизили якось. Сьогодні повинен бути інший тип українського активіста, політичного, громадського діяча. Це має бути той, хто всупереч усьому протистоїть і досягає результату", - сказав він.

На запитання скільки людей очікує опозиція на акції 2 квітня, Мохник відповів що передбачити це неможливо.

"Я маю досвід проведення великих і навіть величезних акцій, як-от 14 жовтня. Тоді прийшло 30 тисяч. Ми самі цього не сподівалися. Усе залежить не лише від того хто організовує, а й від того наскільки люди готові вийти і самі взяти відповідальність за ці процеси", - вважає він.

"Свободівець" запевняє, що влада дослухається до людей, які вийдуть на акцію.

"Якщо вийде багато киян, якщо вони будуть достатньо рішучими, то до них прислухаються. Якщо ж такого не станеться, то влада слідом за громадськими активістами, почне розповідати, що опозиція щось не так робить".

Він додав: "Революційні події не можна призначити чи передбачити, але можна постійно підвищувати градус та революційну напругу. Наше завдання і в акції "Вставай, Україно!" побачити настрої людей, готовність їх вийти на вулиці і продемонструвати ту дулю, яку вони традиційно тримають у кишені. Хочемо зрозуміти чи готові вони висловити владі безпосередньо на вулиці ті її характеристики, які виговорюють на зупинках, в курилках, у чергах, на базарах. Якщо така готовність буде — то цій владі нічого не світить. Якщо ж ні — ми продовжуватимемо працювати і пояснювати людям, що без них змінити ситуацію в Україні не вдасться."

Мохник ствердив, що у настроях киян він не сумнівається.

"Люди незадоволені владою у Києві, враховуючи те, що під час останніх подій, вона кинула їх напризволяще. Але чи готові кияни вийти і захищати своє право обирати інших керівників, з яких можна було б потім спитати? Із Попова спитати не можна. З Попова може спитати тільки президент. А як він буде питати, якщо вони разом були на футболі? Хіба, про рахунок", - зауважив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Революційні події не можна призначити, але можна постійно підвищувати градус та революційну напругу - Мохник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути