понеділок, 20 травня 2024 17:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Рамштайн: назвали загальну суму військової допомоги Україні за два роки

Рамштайн: назвали загальну суму військової допомоги Україні за два роки
Україні продовжать надавати військову допомогу, заявили США. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Країни-партнери України, які беруть участь у засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн", загалом виділили $95 млрд військової підтримки.

Про це сказав міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час 22-го засідання у форматі "Рамштайн", повідомляє "Укрінформ".

"Наші колеги-члени Контактної групи продовжують активізуватися для того, щоби задовольнити найбільш нагальні потреби України. Разом вони виділили понад $95 мільярдів на допомогу Україні у сфері безпеки від початку повномасштабного вторгнення Путіна у лютому 2022 року", - сказав Остін.

"Ми продовжимо надавати Україні підтримку, якої вона потребує", - заявив глава Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія буде на саміті миру

"Ми продовжимо виділяти значні пакети допомоги Україні у сфері безпеки. Ви побачите постійний потік підтримки в Україну з боку США - тиждень за тижнем", - сказав Остін.

"Ми продовжимо діяти рішуче. Виживання та успіх України є ключовими для безпеки України, безпеки Європи, глобальної безпеки та безпеки Америки", - заявив глава Пентагону.

Сьогодні розпочалося 22-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Питання протиповітряної оборони буде одним із головних, сказав Остін.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. 24 квітня президент США Джозеф Байден підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Рамштайн: назвали загальну суму військової допомоги Україні за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути