субота, 06 квітня 2013 14:22

"Регіонали" пообіцяли за тиждень визначитися із пропозиціями опозиції - нардеп

"Регіонали" пообіцяли за тиждень визначитися із пропозиціями опозиції - нардеп
Андрій Павловський. Фото: podrobnosti.ua

У Партії регіонів обіцяли подумати над пропозиціями опозиції до 15 травня.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський.

Розблокування парламенту, за його словами, можливе лише за виконання умов опозиції — розгляду кількох найбільш важливих питань.

"В якості умови розблокування та повернення парламенту до нормальної роботи, ми запропонували, по-перше, все таки розглянути питання відставки уряду. 174 підписи за відставку Азарова зібрано. Згідно з Конституцією, вони мусять протягом 10 днів це розглянути. 7 парламентських комітетів вже також проголосували за недовіру уряду Азарова. А Рибак боїться це питання ставити в залі і постійно відмовляється", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо буде легалізоване засідання на Банковій, тоді варто говорити про смерть Ради - Зварич

Він додав: "Інше питання — все таки треба визначитися із виборами у Києві і повернути сюди місцеве самоврядування. Що, ще три роки до 2015 Київ буде залишатися і без міської ради і без міського голови, якого повинні були обрати кияни ще рік тому? Якщо у вас закінчуються повноваження, а ви самі їх продовжуєте на рік-два — це узурпація влади".

Третє питання, за словами нардепа, це - Пенсійна реформа: "Все таки треба те, що написав Тігіпко, скасувати. У нас є свій хороший закон Пенсійної реформи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проведення "регіоналами" засідання поза межами Ради — кримінальний злочин - Палій

"Питання крутяться навколо всього цього. Були розмови, що вони ("регіонали") навіть погоджуються на все, крім відставки уряду. Потім — погоджуються на все, крім Києва. Партія регіонів постійно висмикує якесь одне питання, щоби ми не домовилися. Але ми кажемо, що кожне з цих питань важливе і ми маємо їх розглянути, щоби люди побачили, що парламент приділяє їм увагу. Навколо цього і йде суперечка", - пояснив Павловський.

За словами нардепа, у Партії регіонів обіцяли подумати і визначитися щодо цих питань до 15 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припинення повноважень Ради через референдум неможливе – радник президента

"Ми повинні розуміти, що Партія регіонів не приймає особисті рішення. Єфремов — це лише координатор. Він сам політичних рішень не ухвалює. Він щоразу має бігати на сусідню вулицю Банкову і там в Адміністрації президента отримує вказівки. Тому вони щоразу просять по декілька днів часу, бо навіть найелементарніші питання їм треба погоджувати в АП. Ми їм щось скажемо, а потім чекаємо три дні, щоби вони порадилися із Януковичем — можна це робити, чи ні. На жаль, такий у нас діалог", - розповів парламентар.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" пообіцяли за тиждень визначитися із пропозиціями опозиції - нардеп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути