пʼятниця, 29 серпня 2014 11:48

"Регіонали" і комуністи продовжують керувати в парламенті - журналіст
5

Протягом наступних двох місяців в комітетах Верховної Ради далі керуватимуть "регіонали" і комуністи.

Про це у блозі "Української правди" написав журналіст Сергій Андрушко.

"Після завершення Євромайдану та втечі колишнього президента з України, вплив на парламент здійснюють ті ж, хто впливав і за часів Віктора Януковича.

Якщо раніше деякі очільники важливих комітетів впливали своєю дією, то тепер вливають бездіяльністю. Багато таких комітетів збирається рідко або ж уникає виносити на свій розгляд актуальні законопроекти", - пояснив Андрушко.

Журналіст нагадує, що ще у лютому цього року рішенням швейцарської влади мали бути заблоковані активи і рахунки екс-Міністра Інфраструктури України і народного депутата Бориса Колесникова, у разі їх виявлення. Якщо українська прокуратура не знайде доказів порушення закону паном Колесніковим та український суд не ухвалить відповідного рішення, то Швейцарія може скасувати санкції.

В той час як там, на Заході, депутат перебуває у списку тих, хто підпадає під санкції, тут, в Україні, він продовжує очолювати парламентський комітет з питань транспорту і зв'язку.

Також народні депутати – діти екс-високопосадовців: сини екс-прем'єр-міністра – Олексій Азаров та екс-Генпрокурора – Артем Пшонка – зникли після Євромайдану, але продовжують офіційно обіймати високі посади в комітетах. Артем Пшонка – перший заступник голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, а Олексій Азаров – перший заступник комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

Очільником цього комітету є "регіонал" Олександр Риженков. Комітет так і не спробував розглянути на своєму засіданні законопроект про скасування виплат відсотків за кредитами особам, призваним на військову службу (за інформацією з сайту Верховної Ради).

Законопроект про очищення влади, ухвалений за основу на останньому засіданні Верховної Ради, обговорювали у різних робочих групах, але немає інформації на сайті парламенту, про те, чи розглядали його на профільному комітеті з питань державного будівництва, який очолює екс-регіонал Давид Жванія.

Журналіст нагадує, що законопроект "Про очищення влади" пропонує робити перевірку осіб перед призначенням в органи влади на відповідність певним критеріям.

Комітет з питань верховенства права очолює Сергій Ківалов.

Розпорядник коштів накопичувального рахунку виборчого фонду Партії регіонів Євгеній Гєллєр тепер, як і до Євромайдану, продовжує перебувати головою бюджетного комітету Верховної Ради. А його заступниками є колишній "регіонал" Сергій Буряк і екс-комуністка Оксана Калетник. Євгеній Гєллєр на питання, чому не відбулися зміни у комітеті відповідає так: "У вас будуть якісь пропозиції – якщо будуть, то приходьте, будь ласка".

Спірідон Кілінкаров, обраний за списком КПУ і якому зовсім нещодавно довелося спростовувати інформацію про виявлений арсенал зброї на своїй дачі на Луганщині, – досі керівник комітету з питань будівництва, містобудування і житлово – комунального господарства.

Спеціальну контрольну комісію з питань приватизації очолює комуніст Євген Мармазов. Про роботу пана Мармазова зробила матеріал журналістка Наталка Седлецька для програми "Схеми". Вона дослідила, що одне з рішень комітету було підроблене

Юрій Воропаєв, якого ЗМІ інколи називають юристом Ахметова, очолює комітет з питань промислової та інвестиційної політики.

Валерій Писаренко – "регіонал" – керівник комітету з питань правової політики.

"Чому ж після Євромайдану в середині Верховної Ради не відбулися суттєві зміни? Відповідь на це запитання дав один із депутатів-свободівців під час неформального спілкування: "Тому, що така була домовленість під час створення нової парламентської коаліції (уже неіснуючої)", - зауважив Андрушко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" і комуністи продовжують керувати в парламенті - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути