середа, 13 лютого 2013 19:26

"Регіонал" пропонує Раді заборонити підтримувати Павліченків на стадіонах

"Регіонал" пропонує Раді заборонити підтримувати Павліченків на стадіонах
Вадим Колесніченко Фото: nbnews.com.ua

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував у парламенті законопроект, спрямований на посилення боротьби з заворушеннями на стадіонах. На думку Колесніченка, чинне законодавство не забезпечує належного порядку, а футбольні клуби не можуть "попередити насильницькі дії хуліганів". Про це пише "Комерсант-Україна".

Для охорони порядку Колесніченко пропонує розміщувати на стадіонах підрозділи міліції. Згідно із законопроектом, МВС пропонується створити національну інформаційну базу даних осіб, які порушують порядок, і не допускати їх на футбольні матчі в Україні та за її межами. Разом з тим, міліція вже має в своєму розпорядженні базу даних "Проблемний уболівальник".

Колесніченко також пропонує запровадити адміністративну відповідальність за порушення правил поведінки на стадіонах під час футбольних матчів у вигляді штрафу в розмірі 10-20 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (170-340 грн). Таке ж покарання буде встановлено за скандування ксенофобських та расистських гасел і демонстрацію банерів, в тому числі політичного змісту.

За словами Колесніченка, під заборону можуть потрапити і плакати із зображеннями Степана Бандери та Романа Шухевича, а також акції на підтримку Дмитра та Сергія Павліченко, засуджених за вбивство судді.

"На стадіонах не повинно бути політики. Глядачі хочуть дивитися футбол", - пояснив Колесніченко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" пропонує Раді заборонити підтримувати Павліченків на стадіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

119

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути