пʼятниця, 08 лютого 2013 05:00

Павліченки не хотіли продавати квартиру

Родина Павліченків мешкала у двокімнатній квартирі на вул. Богдана Хмельницького, 33/34 в Києві. 1996 року отримали дозвіл прибудувати еркер — приміщення площею 50 "квадратів". За два роки прибудову ввели в експлуатацію, переселилися до неї, а квартиру здали в оренду.

На початку 2000-х десять із 27 квартир будинку на вул. Богдана Хмельницького, 33/34 купила голландська фірма "Гоойоорд Б. В". Хотіли придбати і помешкання Дмитра Павліченка, однак той відмовився. Тоді "Гоойоорд Б.В" подала на Дмитра до суду. Мовляв, його прибудова небезпечна. У квітні 2010 року суддя Шевченківського райсуду столиці Сергій Зубков оголосив рішення: "Знести прибудову, Павліченків виселити". Рішення підтримав і Апеляційний суд. Павліченки оскаржили його у Вищому спеціалізованому суді України, однак серед ночі у грудні 2010 року до прибудови ввірвалися судові виконавці й міліціонери. Еркер зруйнували, речі вивезли.

14 січня 2013 року Вищий спеціалізований суд Києва скасував рішення Апеляційного про виселення. Зобов'язав повернути Павліченкам усі речі. На цей момент ті вже відбувають покарання за вбивство судді.

Зараз ви читаєте новину «Павліченки не хотіли продавати квартиру ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути