середа, 28 квітня 2010 15:34

"Голова облради сидить в міліції та мусить пояснювати, що він не олень" – Кайда

"Голова облради сидить в міліції та мусить пояснювати, що він не олень" – Кайда

Голова облради Тернополя, керівник секретаріату ВО "Свобода" Олексій Кайда обіцяє найближчими днями піти в церкву, подякувати Богу за своє звільнення з Шевченківського райвідділу міліції Києва.

Міліціонери забрали його туди вчора, під час мітингу в Києві. Звинувачували в тому, що рукою вибив лобове скло в "Деу Ланосі", що був припаркований в центрі Києва.

"Якби мене затримали тоді, коли мітинг розійшовся, то так швидко мене б міліція не відпустила. А так я передзвонив Тягнибоку, і п'ятитисячна колона почала рухатися в сторону відділку. Ви уявляєте, що п'ять тисяч розлючених людей з цим райвідділом би зробили?", - запитав Кайда.

"Коли в міліцію пішли дзвінки про колону, мене зразу ж завели до начальника. Він каже - ми вас відпустимо, тільки дзвоніть, щоб люди не йшли. Я погодився передзвонити, коли буду на волі. Відпустили - правда покази таки взяли. Я почувався в цьому відділку ідіотом. Ну як це? Голова облради сидить в міліції та мусить пояснювати що він не олень, і що не бив рукою машини", - обурився "свободівець".

Кайда вважає своє затримання не випадковим. Вважає, що таким чином міліція здійснювала на нього тиск, як на лідера, який організував мітинг.

"Я в політиці з 89-року. Багато бачив - були часи коли неугодним просто заламували руки і кидали в воронки, нагло і без пояснень звільняли з роботи. Але такого як вчора в Києві - щоб міліція палицями била без розбору кого попало - не пам"ятаю. Ще й без попередження сльозоточивий газ пускали. Я спочатку навіть не зрозумів - чую пахне одеколоном. І тут у всіх людей сльози з очей і носа. Потім мені пояснили, що це "Черьомуха-10" так пахне.", — каже Кайда.

"Свободівець" зазначає, що київські адвокати партії готують до генпрокуратури скарги на дії правоохоронців. Щоправда, надії на об"єктивний їх розгляд Кайда не має.

"Якщо Конституційний суд "прогнули", то про що можна говорити", - підсумував голова облради Тернопільщини.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Голова облради сидить в міліції та мусить пояснювати, що він не олень" – Кайда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути