неділя, 01 лютого 2015 11:15

Путіну треба коридор до Одеси, щоб повністю відрізати Україну від моря - Чорновіл

Путіну треба коридор до Одеси, щоб повністю відрізати Україну від моря  - Чорновіл
фото: photo.i.ua

Російський президент Володимир Путін не робитиме великі наступальні операції. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Хіба в Путіна відключиться мозок. У випадку великої війни перші удари підуть по промислових підприємствах — бомбитимуть Дніпропетровськ, Запоріжжя. Основне — удар по дніпровському каскаду (шість гідроелектростанцій — Київська, Канівська, Кременчуцька, Дніпродзержинська, Дніпровська й Каховська. — ред..), по мостах. Це 100–150 тисяч утоплених за мить", - зазначив він.

За його словами, Росії доведеться потроху виконувати мінські домовленості.

"Ми не прийняли ультиматум Путіна від 15 січня. Його суть — відмовитися від мінських домовленостей і піти на нові. Там не мало бути пунктів, що тут не можуть перебувати російські війська, що місцеве самоврядування обирають винятково за українськими законами. Порошенко відмовився, то почали "кошмарити" терактами. Маємо наполягати на мінських домовленостях. Їх визнають Євросоюз, Сполучені Штати", - додав Чорновіл.

Він вважає, що Україні треба встояти два-три місяці.

"В Росії ситуація погіршується з кожним днем, Путіна почнуть залишати соратники. Зокрема, з так званого кооперативу "Озеро" — особливо наближені до нього люди: брати Ротенберги, Ковальчук. Півтора тижня тому була інформація, що російські олігархи втратили 78 мільярдів доларів. У Росії є люди, які здатні реалізувати давню традицію царевбивства. Путін розуміє, що годинниковий механізм заведений. Відступити не може. Але й наступати не вдається. Крим анексований. Очевидно, там уже стоїть ядерна зброя. Путіну півострів був потрібен як військова база. Цивільне населення його не цікавить. Путіну треба коридор не до Криму, а до Одеси — щоб повністю відрізати Україну від моря. Але для цього слід кинути десь 100 тисяч підготовленої армії, а щоб утримувати її — вдвічі більше. При цьому щомісяця вивозити близько 10 тисяч трун. Повернення Криму можливе після розвалу Росії та блокади її ядерних об'єктів. Верхня межа — безкінечність, нижня — два роки. Не раніше утворення Сибірської республіки — коли почнеться розподіл Росії", - наголосив колишній народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Путіну треба коридор до Одеси, щоб повністю відрізати Україну від моря - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути