середа, 28 серпня 2013 16:26

Путін внутрішньо готовий відпустити Україну — експерт

Путін внутрішньо готовий відпустити Україну — експерт
Кость Бондаренко. Фото: polemika.com.ua

Політолог Кость Бондаренко називає позитивним кроком проведення спецзасідання у Європарламенті щодо тиску Росії на Україну.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Українські влада та опозиція намагаються закликати Європу в якості посередника, певної заступниці для вирішення конфлікту із Росією. Було б добре, аби вони демонстрували одностайність у своїх підходах до проблем, які сьогодні існують в євроінтеграційному процесі і в наших стосунках із Північно-східним партнером. Непогано, що вони не зациклюються на другорядних дріб'язкових речах і свої внутрішні домашні образи не виносять на публіку. Вони показують, що переживають за європейське майбутнє України", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Досміялися москалі з хохлів: завтра будемо в Європі, а їм — дуля"

За його словами, Європа може допомогти Україні через переговорний процес із Росією, виступивши посередником та політичним арбітражем.

"Росія може відреагувати вкрай негативно. Вона вважає, що Україна знаходиться в сфері її державних інтересів, тому шлях до Європи сприймається дуже боляче. Але Росія не може піти проти думки та волі Європи. Найближчі кілька місяців це питання все одно буде актуальним — десь до новорічних свят", - зауважив Бондаренко.

Політолог вважає, що Путін багато речей сприймає не через призму економіки та політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини з голим Путіним і Медведєвим та Кирилом у наколках вилучили з музею в Петербурзі

"Можливість втрати України як частини не лише Митного союзу, а й "Русского мира", для Путіна є неприйнятною. Внутрішньо він готовий відпустити Україну. Інша річ, що він може запропонувати в замін для російського виборця. Хоча в нього з усіма не безхмарні стосунки.  Путін зразка 2000-2004 і 2012-2013 років — це дві різні людини. Але до світової ізоляції він Росію не призведе. Бо її не можуть ігнорувати. Однак серія дрібних зовнішньо-економічних поразок може призвести до того, що російська влада втратить свою харизматичність", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін внутрішньо готовий відпустити Україну — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути