середа, 28 серпня 2013 15:02

У Криму чекають на дайверів та велосипедистів

У Криму чекають на дайверів та велосипедистів
Фото: ukrinform.ua

Цього року в Криму відпочило 5 млн туристів, станом на 28 серпня. Про це на прес-конференції повідомив міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв.

"Багато туристичних компаній заявляють про ріст турпутівок в період високого сезону на 15%. Ми розуміємо, що як пляжний відпочинок, конкурентними ми не є, і не будемо ніколи. Бо два місяці пляжного сезону не можуть конкурувати з іншими регіонами світу, де він в рази більший. Зате жоден регіон світу не може похвалитись цілющим кліматом, де лікуються від туберкульозу, астми, кардіологічних та інших хронічних захворювань. Тому зосереджуємо свою увагу на курортному лікуванні й оздоровленні", - повідомив міністр.

За його словами, цього року в Криму працювало 573 пляжі, з яких 350 безкоштовні. Для порівняння він зауважив, що в 2009-му році пляжів із вільним входом було лише 64, в 2010-му — 78, в 2011-му — 202, в 2012 — 333. Окрім того, цього року 10 кримських пляжів отримали сертифікат якості "Блакитний прапор" — свідоцтво екологічної чистоти. Ще в 2010-му Україна не мала жодного.

"Хоча ми розраховуємо не тільки на лежибоків, а й на активних туристів, дайверів, велосипедистів. Для цього нам потрібні велодоріжки. На жаль, ми не зможемо побудувати нові, бо це дорого. Зате помаркуємо старі", - зазначив він.

Чиновник відмітив, що цього року на 4,7% зменшилась кількість українців, які відпочивали в Криму. В той час як кількість туристів з Російської Федерації збільшилась на 12%.

Побільшало також відпочивальників із Азербайджану та Туреччини. Вони їдуть в санаторії, попередньо бронюючи номери через туроператорів. За весь рік Крим відвідало близько 500 тисяч туристів з Євросоюзу. Найбільше з Великобританії й Прибалтійського регіону.

Зараз ви читаєте новину «У Криму чекають на дайверів та велосипедистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути