четвер, 27 листопада 2014 05:15

Путін погрожує Порошенку розпочати наступ - ЗМІ

Путін погрожує Порошенку розпочати наступ - ЗМІ
zn.ua

Президент Росії Володимир Путін погрожував у телефонній розмові українському президентові Петрові Порошенку розпочати наступ, якщо він не виконає двох умов: визнання сепаратистів і відмови від євроінтеграції.

Про це повідомляє Insider з посиланням на два джерела, близьких до президента України.

Вчора о 22:00 журналісти, які очікували завершення фракції БПП, стали свідками, як з адміністрації президента вийшов посол Росії Михайло Зурабов. Коментувати пізній візит посол відмовився.

Пізніше представник АП повідомив виданню, що в цей же час відбулася важка розмова з Путіним у присутності посла, яка тривала півтори години. На засідання фракції президент прийшов у поганому настрої.

"Є проблема з Росією: вони погрожують розпочати наступ і вимагають визнання сепаратистських республік, а також відмови від вступу в НАТО і ЄС", - розповів інший співрозмовник Insider.

Ще одна людина, близька до президента, повідомила, що контактів з Москвою не було більше тижня, після саміту в Австралії.

"Якщо раніше вони мало не кожен день говорили по телефону, плюс ми спілкувалися через посередників, то зараз всі контакти припинились. І ми не розуміємо, що він задумав", - говорив співрозмовник видання напередодні.

Минулого четверга на робочій групі з підготовки коаліційної угоди трапився скандал. Причиною стало те, що Блок Порошенка не хотів підписувати текст коаліційної угоди в редакції, яка передбачала вступ України в НАТО. Але представники інших фракцій пункт відстояли.

У п'ятницю на зустрічі з громадськими активістами Майдану Порошенко був злий і дав зрозуміти, що дуже незадоволений цим рішенням.

"Ви думаєте, що ви зробили краще, але насправді - тільки гірше. Скоро Альянс зробить заяву, що не може нас прийняти. Я буду зараз про це говорити з Байденом, щоб цього не робили", - сказав президент активістам.

"Через те, що у нас військовий конфлікт на Сході, в Альянс нас ніхто не прийме. Зате Путіна це тільки роздратує", - нарікають соратники президента.

26 листопада голова Європейської ради Герман ван Ромпей заявив, що Україна повинна стати федерацією заради вирішення кризи на Донбасі. Раніше таку ж позицію про автономію озвучила верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Фредеріка Могеріні, але потім відмовилася від своїх слів.

Зараз ви читаєте новину «Путін погрожує Порошенку розпочати наступ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути