неділя, 29 березня 2015 17:10

Путін небезпечний, але це не Сталін другої половини 40-х - Каспаров

Путін небезпечний, але це не Сталін другої половини 40-х - Каспаров
Гаррі Каспаров. Фото: lenta.ru

Російський шахіст і опозиційний політик Гаррі Каспаров вважає, що потенціал путінського блефу вже вичерпується.

Про це він сказав у інтерв'ю Радіо Свобода, говорячи про зовнішню політику Путіна.

"Він (Путін - ред.) у принципі грає в свої ігри. В даному разі я би сказав, що це – аналогія із покером. Путін вміє блефувати, підвищувати ставки, і в нього є можливість підвищувати ці ставки. Його нічия думка не хвилює: ні пересічних росіян, ні парламенту. А лідерам на Заході постійно доводиться озиратись – як відреагує суспільство, яким буде рейтинг? Однак потенціал путінського блефу вже вичерпується, адже вже пішов у хід "ядерний шантаж". І все-таки варто не забувати – ресурси сьогоднішньої Росії – неспівставні в порівнянні із ресурсами СРСР. Звісно, Путін дуже небезпечний, але це не Сталін другої половини 40-х років. Тож ми розуміємо, що Росія сьогодні досить слабка і економічно, і соціально", - сказав він.

На запитання "що робити із тими 86 відсотками росіян, які за Путіна", відповів: "Мене хвилює думка цих 14 відсотків, котрі готові сказати, що дії Путіна їх не влаштовують. Тим паче у Москві люди мислять інакше, і сто тисяч, котрі вийшли на мітинг пам'яті Немцова, доводять, що не зрозуміло, кого у Москві більше? Головна проблема на сьогодні – це те, що путінська пропаганда досягла колосальних успіхів у спотворенні реальності навіть серед просунутих росіян".

Зараз ви читаєте новину «Путін небезпечний, але це не Сталін другої половини 40-х - Каспаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути