четвер, 14 лютого 2013 19:49

Публічний допит свідка у справі Щербаня дасть змогу реконструювати обставини вбивства - екс-прокурор

Публічний допит свідка у справі Щербаня дасть змогу реконструювати обставини вбивства - екс-прокурор
Фото: lb.ua

Публічний допит Ігоря Мар'їнкова – свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня – дасть змогу реконструювати події 1996 року і встановити ймовірних організаторів та замовників злочину.

Так прокоментував УКРІНФОРМу засідання Печерського райсуду в четвер екс-прокурор Святослав Олійник.

"Це тільки перший допит, а зрозуміло, що з цього допиту вже починає іти певна інформація, яка в подальшому буде перевірена шляхом клопотань як з боку обвинувачення, так і з боку захисту, і в такий спосіб, крок за кроком, так само, як це робиться в усіх прогресивних правових системах, врешті-решт мають бути реконструйовані події того, що і утворює предмет розслідування", - сказав він.

Найголовнішим, підкреслив екс-прокурор, є те, що це перший настільки публічний допит за новою процедурою. Олійник висловив переконання, що, на відміну попередніх розслідувань, які відбувалися за радянським КПК, у випадку з новим кодексом слідчий суддя забезпечив стовідсоткову рівність сторін у процесі.

"Тобто покази свідка фіксуються у відкритому процесі, де і обвинувачення, і захист не обмежені в тому, як ставити питання. Більше того, ці питання є, як ми бачимо, вже доступні для суспільства", - наголосив колишній посадовець.

Він додав, що на засіданні в четвер з'вилася досить вагома інформація про зустріч підозрюваної Юлії Тимошенко з виконавцями вбивства, яку свідок надав як шляхом прямих показів, так і з чужих слів.

"Цей факт зустрічі вже має суттєве значення, оскільки по цьому факту треба почути позицію і захисту - чи була така зустріч, чи не була. Якщо такої зустрічі з позиції захисту не було, тоді треба аналізувати, хто і з яких підстав може тут вводити в оману. А якщо така зустріч не буде спростовуватися самою фігуранткою, підозрюваною, то тоді цікаво було б дізнатися, які, за її версією, мотив, причина цієї зустрічі, які спільні справи вони мали", - сказав Олійник.

Зараз ви читаєте новину «Публічний допит свідка у справі Щербаня дасть змогу реконструювати обставини вбивства - екс-прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути