середа, 06 липня 2011 15:17

Прихильники Януковича збунтувалися проти пенсійної реформи Кабміну
15

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Представники сил, які традиційно підтримували Януковича і Партію регіонів, прийшли сьогодні на мітинг до Донецької облдержадміністрації, щоб висловити обурення законопроектом, за яким розмір пенсій чорнобильців, дітей війни, воїнів-афганців та інших пільгових категорій громадян буде визначатися не законодавчо, а постановою Кабінету міністрів.

В акції протесту взяли участь близько 500 пільговиків та пенсіонерів. Вони виступили проти прийняття змін до Закону України "Про державний бюджет на 2011 рік від 14.06.2011 р.", якими знищуються пільги близько 18 мільйонів українців. Зміни, що стосуються чорнобильців, військових пенсіонерів, ветеранів праці та дітей війни, ініційовані Кабінетом міністрів України.

Мітингувальники називали Президента, уряд і народних депутатів, що підтримують неконституційні зміни, порушниками своїх прав і попередили, що акція 6 липня - лише початок широкомасштабних протестних дій.

"Я зустрічався з Тігіпком місяць тому, він питав: "Де взяти гроші? ", А я йому відповів - візьміть з тих 400 мільйонів гривень, які ви виділили на оздоровлення народних депутатів. Візьміть зі своїх надприбутків, адже ви - мультимільйонер. Введіть податок на розкіш. Ми підтримували Януковича, а він нас зрадив. Ви пам'ятаєте, з яким апостольським гаслом він виступав? "Почую кожного". Залишалося додати: кожному витру сльозу. Але всі ми аморально обдурені, і більше його підтримувати не будемо", - заявив Василь Лабунін, глава чорнобильської дивізії Українського реєстрового козацтва.

"Ми - ветерани бойових дій і радянські офіцери, як і всі, хто зібрався на цій площі - це ті, хто за наказом Батьківщини виконав свій обов'язок. Ці люди захищали країну, і ми не допустимо такої зради з боку урядових чиновників, - сказав Анатолій Косенко заступник голови обласної громадської організації "Ніхто крім нас", яка об'єднує ветеранів збройних сил СРСР, афганців і воїнів запасу.

"Не тільки знизили пенсії, але і вже дали вказівки на місця для керівників пенсійних фондів, щоб перерахунок пенсій виробляли за вказівками з Кабміну, і ігнорували судові рішення. А суддям дана вказівка, щоб не задовольняли позови дітей війни, чорнобильців і афганців, і всіх соціально незахищених категорій громадян, а вже винесені рішення блокували. Так економлять на найбільш незахищених - ця влада засунула руку в кишеню кожного. Вона втручається в діяльність судових органів і порушує Конституцію. До речі, середній вік життя чорнобильця в Донбасі - всього 55 років. При цьому екс-голова Нацбанку Стельмах отримує понад 130 тисяч гривень пенсії на місяць, і зверніть увагу, що в Україну таких, як він - 14, 5 тисяч віп-пенсіонерів", - заявив Анатолій Чайка, голова Ясинуватської ветеранської громадської організації "Союз Чорнобиль".

"Моя пенсія була 7 тисяч, а стане 1200, - розповів ліквідатор Чорнобильської аварії Микола Гладченко з міста Мар'їнка (Донецької області), - Я інвалід 2 групи, 56 разів виїжджав в смертельно небезпечну зону. Але я не герой, я ізгой".

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Януковича збунтувалися проти пенсійної реформи Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути