середа, 22 травня 2024 07:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики розкрили мету навчань РФ із ядерною зброєю

Аналітики розкрили мету навчань РФ із ядерною зброєю
В ISW пояснили навіщо Росія проводить навчання з ядерною зброєю. Фото: pixabay.com

Кремль продовжує бряцати ядерною зброєю в рамках кампанії рефлексивного контролю для впливу на західних політиків. Про це свідчать навчання Південного військового округу РФ із використанням ядерної зброї, що почалися напередодні.

Ядерні навчання Російської Федерації покликані налякати політиків країн Заходу та змусити їх добровільно вдатися до вигідних агресору дій, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Один із прокремлівських блогерів прямо пов'язав навчання зі спробами вплинути на ухвалення рішень на Заході. Зокрема, з нещодавніми дискусіями щодо обмежень на використання Україною західних озброєнь для ураження військових цілей на території Росії. Це підтверджує оцінку ISW, що російські випробування тактичної ядерної зброї є частиною кампанії Кремля з рефлексивного контролю. Агресор часто використовує ядерне брязкання шаблями, щоб вплинути на тих, хто приймає рішення на Заході, і схилити їх до так званої капітуляції", - пишуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі можуть розбудовувати базу для збереження ядерної зброї - ЗМІ

Політика США і Заходу, яка обмежує здатність ЗСУ атакувати військові цілі у Росії, серйозно підриває здатність України захистити себе від російських наступальних операцій на півночі Харківської області або в будь-якій зоні вздовж міжнародного кордону, де російські війська можуть вирішити провести наступальні операції в майбутньому.

"Рефлексивний контроль є ключовим елементом російського інструментарію гібридної війни - це тактика, що спирається на формування супротивника за допомогою цілеспрямованої риторики та інформаційних операцій таким чином, щоб той добровільно вдався до вигідних РФ дій", - йдеться у звіті.

Раніше у Російській Федерації заявили про проведення навчань з тактичною ядерною зброєю.

Українська розвідка збирає інформацію про заплановані в РФ навчання, сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики розкрили мету навчань РФ із ядерною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути