понеділок, 23 січня 2012 15:16

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Президенту ПАРЄ справа проти Тимошенко нагадує "еру колишнього СРСР"

Президенту ПАРЄ справа проти Тимошенко нагадує "еру колишнього СРСР"

Новообраний президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон стурбований справою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і вважає, що Україна повинна дотримуватися європейських стандартів у сфері демократії та верховенства права.

Ці теми він має намір обговорити з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенко під час його перебування у Страсбурзі, повідомив під час прес-конференції після обрання сам Міньйон.

"Коли в Страсбург прибуде міністр закордонних справ, я маю намір з ним зустрітися, щоб сказати те, що я хотів би сказати, зокрема про те, що Україна - велика країна. Я поважаю Україну, але не розумію те, як було засуджено Юлію Тимошенко", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Партії регіонів відвертаються європейські партнери

За словами президента ПАРЄ, у нього була можливість зустрітися з нею в Києві до того, як вона потрапила до в'язниці. "Зараз я надзвичайно стурбований щодо стану, в якому жінка, яка займала вище становище в Україні, перебуває у в'язниці. Президент і ПАРЄ, особливо ПАРЄ, має залишатися надзвичайно стурбованим, звичайно ж, не втручаючись у діяльність судової системи в Україні", - позначив позицію ПАРЄ її президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС чекає від Києва роз'яснень щодо Тимошенко

Міньйон знову повторив, що Україна - велика і незалежна країна. "Я вірю, що для того, щоб вона стала ще більш європейською, ця країна повинна досягти наших стандартів - зокрема, в демократії, верховенстві права, і ми не повинні бачити такого роду суди, які нагадують еру колишнього Радянського Союзу, яку ми вже забули", - заявив президент ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС шкодує, що Тимошенко не візьме участь у парламентських виборах

Він вибачився за те, що "був таким відвертим": "Мій обов'язок - щиро висловити свою точку зору, я буду підтримувати свою дружбу з Україною".

Зараз ви читаєте новину «Президенту ПАРЄ справа проти Тимошенко нагадує "еру колишнього СРСР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути