субота, 28 травня 2016 13:02

Президент посмертно нагородив героїчного прикордонника Золотою Зіркою

Автор: dpsu.gov.ua
 

Президент Петро Порошенко найвищою державною нагородою України – орденом "Золота Зірка" Героя України - відзначив старшого лейтенанта В'ячеслава Семенова.

Про це глава держави сказав у своїй промові до Дня прикордонника.

"Старший лейтенант В'ячеслав Семенов брав на себе відповідальність, особисто очолював групу під час виконання найбільш небезпечних завдань. Під його безпосереднім керівництвом було відбито 5 атак російських військ та проросійських бойовиків. Це було в той час, коли ворог зрозумів, що лише силами так званих "шахтарів" і арештантів операцію здійснити не можна. У бій були кинуті бойові буряти, спецназівці. Вони отримали по зубах. Але коли сконцентрувався удар на валу, В'ячеслав Семенов загинув смертю героя на бойовому посту", - сказав Порошенко.

За словами президента, під час виконання бойових завдань у зоні АТО загинули 67 прикордонників.

"Сьогодні кожен, уся країна може переконатися, як змінилася Прикордонна служба. Це означає, що прикордонники є першим пріоритетом уваги моєї як президента та верховного головнокомандувача, уряду, Верховної Ради та українського народу", - наголосив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко дали звання Героя України

Як відомо, 17 лютого 2015 року у районі Дебальцевого В'ячеслав Семенов внаслідок прямого пострілу танка по позиції отримав тяжке поранення. Оцінивши обстановку, віддав підлеглим наказ відходити на запасні позиції. Сам залишився прикривати відхід. Того ж дня від отриманих поранень офіцер помер, проте його підлеглі змогли повернутися живими.

Зараз ви читаєте новину «Президент посмертно нагородив героїчного прикордонника Золотою Зіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути