вівторок, 22 липня 2014 08:41

Прем'єр Великобританії розкритикував Францію, яка не відмовилась продавати Росії "Містралі"

Прем'єр Великобританії розкритикував Францію, яка не відмовилась продавати Росії "Містралі"
Вертольотоносець класу "Містраль" (архівне фото)

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон розкритикував плани Франції щодо поставки до Росії вертольотоносців Містраль.

Кемерон заявив, що виконання цього замовлення було б немислимим для його країни після того, як над територією України був збитий малайзійський літак.

Відповідаючи на питання про те, що Франція не збирається відмовлятися від контракту з Росією на суму 1,2 млрд євро, Кемерон заявив: "Відверто кажучи, в нашій країні було б немислимим виконати контракт, подібний до того, що є у французів".

"Однак ми повинні продовжувати тиск разом з усіма нашими партнерами, щоб показати, що ми не можемо продовжувати працювати в звичайному режимі з країною, яка діє подібним чином", - сказав він, передає Голос Америки.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Францію призупинити продаж військових кораблів класу Містраль Росії. Меркель підкреслила, що Франція може призупинити виконання умов контракту, незважаючи на те, що нинішній режим санкцій ЄС дозволяє Парижу експортувати Містралі в РФ.

Експерт Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь заявив, що операція з поставки Францією двох кораблів наступального призначення "Містраль" Росії порушує 6 з 8 критеріїв Кодексу поведінки ЄС у сфері експорту озброєнь.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Великобританії розкритикував Францію, яка не відмовилась продавати Росії "Містралі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути